23 aprilie 2024

Obiective turistice din judetul Mures

3 min read
obiective turistice mures

Daca in acest concediu vrei sa vizitezi judetul Mures, iti prezentam mai multe obiective turistice pe care nu le poti rata odata ce ai ajuns aici. Pe VisitMures poti gasi mai multe destinatii de vacanta pe care sa le treci pe lista si unitati de cazare astfel incat sa alegi cele mai bune conditii.

Palatul Culturii Mures

Palatul Culturii Mures este una dintre cele mai importante institutii culturale din Targu Mures. A fost construit inca de la inceputul secolului XX si este acum o cladire reprezentativa pentru Belle Epoque – perioada dinainte de Primul Razboi Mondial, datorita rolului pe care l-a avut in dezvoltatea artistica si culturala a zonei, dar si datorita arhitecturii fabuloase. Fatadele acestui palat sunt impodobite cu mozaicuri si basoreliefuri de piatra si bronz, dar si cu fresce si cu vitralii. Aici se afla una dintre cele mai puternice orgi din tara, iar la acest instrument muzical au concertat artisti romani si straini internationali.

Cetatea de la Sighisoara

Cetatea Sighisoara care se afla in orasul cu acelasi nume, este una din cele mai frumoase cetati medievale din Transilvania si de asemenea este una dintre cele mai vechi cetati. A fost atestata documentar pentru prima data in 1280. Cetatea merita sa fie vizitata datorita farmecului pe care il are, dat de strazile cu pavaj vechi, de scarile de lemn, de cladirile medievale care au fost perfect conservate, de turnul cu ceas si de viata plina de culoare de aici.

In aceasta cetate, s-a nascut domnitorul roman Vlad Tepes, care a fost cunoscut in strainatate drept Contele Dracula. De asemenea, tot aici este organizat si Festivalul Sighisoara Medievala, primul astfel de spectacol din tara, care a fost dedicat culturii si obiceiurilor medievale care, alaturi de cetate, atrag in fiecare an turistii din tara si din afara tarii.

Castelul Bethlen

Castelul Bethlen aflat in Cris, este situat la 19 km de orasul Sighisoara si este un alt obiectiv turistic foarte important din zona. Merita cu siguranta sa fie vizitat. Bazele castelului au fost puse in secolul XV-lea, de nobilul Mark Bethlen, de la care se trage si numele acestui castel. A fost creat in stil gotic si este considerat unul din cele mai spectaculoase monumente de arhitectura gotica si este considerat unul dintre cele mai interesante monumente gotice, avand influente renascentiste, din tara noastra.

In 1990 castelul a intrat in renovare si in prezent poate fi vizitat din nou de turisti. Vei gasi aici incaperi superbe, care includ turnuri, scari sprialate, sali cu numeroase functii, temnite si foisoare.

Saschiz

Localitatea Saschiz merita vizitata datorita vestigiilor istorice pe care le are. Localitatea se remarca si prin existenta unei biserici fortificate pe teritoriul ei, construita in stil gotic si ridicata in 1439, in cinstea regelui Stefan I al Ungariei. Pe langa aceasta biserica se afla si Turnul cu ceas, care a fost construit tot in secolul XV-lea. Tot aici, pe dealurile de langa biserica poti vizita cetatea medievala taraneasca, ce dateaza din secolul XIV.

Sovata

Sfatiunea Sovata, denumita si Perla Judetului Mures, este una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice din judet. Anual, aceasta atrage mii de turisti care vin aici pentru agrement sau datorita proprietatilor curative ale apelor clorurate sau sodice si a namolului. Avand in vedere proprietatile terapeutice ale acestor ape, care pot trata sau ameliora afectiuni diverse, statiunea este cautata in fiecare an de numerosi turisti.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.