18 mai 2024

Avantajul unui software pentru cabinete stomatologice

3 min read
software cabinet stomatologic

Pentru un dentist in 2022, optiunile de a-si exercita profesia au crescut semnificativ. Pe masura ce economia a crescut, la fel a crescut si mentalitatea managementului, iar creditorii au devenit mai dispusi sa finanteze tinerii stomatologi si start-up-urile. Din ce in ce mai multi stomatologi, tineri si batrani, iau in considerare beneficiile de a incepe sau reinnoi o afacere prin deschiderea sau remodelarea cabinetelor si clinicilor stomatologice.

In ambele cazuri, totusi, noii medici se confrunta cu o sarcina descurajanta de a gestiona afacerea pe cont propriu. Expertii vor fi de acord ca una dintre cele mai importante decizii implica management si este implicita in alegerea unui soft clinica stomatologica, chiar daca este o companie noua sau o companie cu un client consacrat care cauta sa schimbe un sistem vechi.

Orice medic stomatolog trebuie sa determine ce tip de software este cel mai bun pentru managementul cabinetului sau, o decizie importanta atunci cand achizitioneaza sau schimba un sistem vechi, un ajutor suplimentar pentru a evita greselile comune pe care le-au facut dentistii in trecut. Un studiu recent arata ca achizitiile de software stomatologic sunt in crestere, dar 60% dintre companiile care cumpara astfel de proceduri o fac fara sa inteleaga diferitele posibilitati pe care le ofera aceste sisteme, indiferent de costurile implicate, de intretinere si limitarile tehnice. Importanta acestei decizii nu poate fi subestimata!

Deciazia alegerii unui software potrivit

Pana de curand, prima mare decizie a fost daca sa avem software management-ului si, daca da, cat de puternic ar trebui sa fie computerul? Cel mai important lucru este de a face alegerea dintre un server local sau cloud. De-a lungul anilor, dezvoltatorii de software stomatologic au fost nevoiti sa se confrunte cu o crestere exponentiala a complexitatii sistemelor hardware care ruleaza produsele lor. Unitatea centrala de procesare a unui computer poate fi fabricata de diferite companii cu caracteristici diferite. Exista, de asemenea, mai multe sisteme de operare, zeci de periferice precum monitoare, imprimante, modemuri, placi de sunet si multe altele.

De fapt, marii producatori de hardware spun ca clientii lor pot configura aceste produse din simplul motiv ca exista foarte putine computere pe piata. Principala provocare pentru dezvoltatorii de software este sa se asigure ca software-ul lor va rula pe toate sistemele si configuratiile, chiar si pe sistemele vechi.

Calculatoarele se imbunatatesc in fiecare zi, iar dezvoltatorii de software trebuie sa ghiceasca directia viitoare a pietei, nu doar situatia actuala. Pentru a rezolva aceste probleme, multi dezvoltatori de software au apelat la solutii oferite de sistemele online, si anume Application Service Providers sau ASP-uri. In modelul ASP, software-ul se afla pe servere centrale administrate de compania de software, iar utilizatorii finali acceseaza aceste servere pentru date personale.

Avantajele unui astfel de sistem software intr-o clinica stomatologica

  1. Plati, tarife in sistemul de abonament. Majoritatea solutiilor ASP au plati lunare ca metoda de plata preferata, care in cele mai multe cazuri sunt semnificativ mai mici decat costul achizitionarii unei licente de program „Desktop App, CD”.
  2. Furnizorul ASP se va ocupa de toate actualizarile de software direct pe serverul central, oferind acest serviciu aproape imediat fara nicio bataie de cap utilizatorului, care in cazul clasic sau adesea se dovedeste a fi foarte complicat si costisitor.
  3. Majoritatea sistemelor ASP au stabilit o metoda de plata „pay-as-you-go”, adica platesti pentru sistemele pe care le detii si le folosesti, nu pentru cele care nu exista sau nu sunt folosite.
  4. Hardware-ul pentru a rula programe online este mai simplu si mai ieftin.

Un dentist care este pe cale sa decida ce software sa implementeze in activitatea sa se confrunta cu o gramada de informatii tentante. Oferta actuala de pe piata ofera multe versiuni ale programului cu diverse functii care sunt rar utilizate. Pentru a evita greselile care trebuie corectate pentru o lunga perioada de timp sau chiar ani la rand, medicul dentist ar trebui sa-si faca temele, sa decida ce este important pentru el, sa compare diferitele caracteristici, costuri, servicii, suport tehnic, solutii tehnice, informatii agregate directe si online si apoi sa ia decizia corecta pentru el.

De asemenea, nu uita ca un control periodic stomatologie este foarte important pentru sanatatea si bunastarea ta!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.