Ce vinuri rose ar trebui sa incerci in 2022
Cine nu iubeste vinurile rosè? Acestea sunt racoritoare, fructate si foarte versatile, astfel ca pot fi consumate alaturi de nenumarate preparate, dar si intr-o multime de contexte. In plus, unele pot fi chiar invechite in timp, insa pentru asta trebuie sa le alegi pe cele potrivite. Am pregatit pentru tine cateva vinuri rosé pe care merita sa le incerci in acest an si care au toate sansele sa te cucereasca de la primul contact. Cu siguranta exista cate un vin rosé potrivit pentru fiecare ocazie, trebuie doar sa il alegi pe cel mai potrivit.
Triennes Rosé este un vin frantuzesc obtinut in urma colaborarii dintre Aubert de Vilaine si Jeremy Seysses, doi dintre cei mai cunoscuti vinificatori din regiunea Burgundia. Acest vin rosé organic foarte aromat si aminteste de zeama de portocale, fructe rosii si capsuni.
Moulin de Gassac Guilhem Rosé este un vin foarte bun si accesibil din punct de vedere financiar. Organic, fructat si obtinut din struguri de Shiraz, acest vin ascunde note de zmeura, coaja de piersici si flori salbatice, fiind ideal pentru orice picnic.
Patrick Bottex Bugey-Cerdon La Cueille este un vin dulce, usor spumant, produs folosind o metoda traditionala, astfel ca spre deosebire de sampanie, bautura este supusa unui singur proces de fermentare. Vinul este plin de arome dulci precum gem de zmeura, grapefruit roz sau fructe de padure. Zaharul rezidual este echilibrat foarte bine de aciditatea naturala si duce catre un final incantator.
Macari Rosé este vinificat in sec si obtinut din amestecul perfect intre strugurii de Merlot si Malbec. Aromele de portocale rosii, grapefruit si pepene rosu sunt cele care domina acest vin plin de prospetime. Se poate servi cu o salata greceasca, cu branzeturi la gratar, pizza si nu numai, fiind foarte versatil.
Thibaud Boudignon Rosé de Loire este un vin cu care nu ai cum sa dai gres. Obtinut din struguri de Cabernet Franc de pe valea Loarei, acest vin plin de savoare aminteste prin gustul sau de capsuni si coacaze. Merita sa fie servit rece alaturi de snacksuri, platouri cu branzeturi sau preparate din bucataria mediteraneana.
Vinurile romanesti nu ar trebui sa lipseasca de pe lista, iar Busuioaca din gama Budureasca Premium este un bun exemplu in acest sens. Strugurii de Busuioaca se culeg manual, iar dupa selectie si sortare se lasa in contact cu pielitele pentru 48 de ore, urmand ca mai apoi sa fie presati usor in vederea extragerii aromelor principale, fara taninuri. Procesul de fermentare are loc la temperaturi scazute, pentru a oferi un plus de fructuozitate, astfel incat vinul sa devina foarte versatil si sa poata fi savurat alaturi de nenumarate preparate.
Incanta, asadar, prin culoarea sa roz intens, sclipitor, avand un parfum discret de zmeura si dulceata de capsuni. Gustul este bine structurat, iar aciditatea duce catre un final care aminteste de sucul de rodie si coacazele rosii. Acesta este un vin care poate fi servit ca atare, insa se potriveste de minune si alaturi de preparate din carne de pui, branzeturi proaspete, salate, peste sau fructe de mare.
Rosé din gama Budureasca Clasic este un alt vin grozav care a fost obtinut din amestecul perfect intre patru soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Fiecare dintre acestea si-au lasat amprenta si au dus la obtinerea unui vin de o culoare roz pal, cu arome de fragi, zmeura si cirese salbatice completate de note fine de trandafiri. Vinul este plin de eleganta si usor de consumat, astfel ca poate fi servit alaturi de o multime de preparate, in special cele din bucataria italiana.