23 aprilie 2024

Iata cate probleme poate rezolva un aparat dentar de ultima generatie!

3 min read

aparat dentar

Sanatatea orala este un element care influenteaza buna functionare a intregului organismul. Din acest motiv, este nevoie sa ai grija cat de mult poti de dantura ta, iar in cazul in care apar probleme, sa apelezi imediat la un medic specialist.
Daca dintii tai sunt strambi, nu sta pe ganduri si mergi la un consult, pentru a remedia problema in cel mai scurt timp. Astfel de probleme se rezolva cu un aparat dentar, disponibil si in clinica stomatologica Dental Premier, care sa iti redea zambetul perfect. Un astfel de dispozitiv ortodontic are rolul de a aplica presiune constanta asupra dintilor, pentru ca acestia sa se alinieze in directia dorita.
Din acest punct de vedere, tehnologia este evoluata, iar astazi exista dispozitive ortodontice menite sa rezolve orice fel de problema, pentru toti pacientii, indiferent de varsta sau de dificultatile cu care se confrunta.

Ce probleme rezolva un aparat dentar?

Un astfel de dispozitiv ortodontic corecteaza muscatura si defectele de vorbire, previne aparitia cariilor si a parodontozei, intrucat la dintii inghesuiti exista o tendinta crescuta de depunere a tartrului.
Un mare beneficiu pe care acesta ti-l aduce este corectarea defectelor estetice cauzate de spatiile dintre dinti sau de modul incorect in care ei au crescut. In acest fel, dispozitivul dentar iti poate influenta in bine starea mentala, intrucat, odata ce zambetul tau este frumos, vei avea mai multa incredere in tine. Problemele sociale vor disparea, iar tu vei avea curajul sa iesi in lume si sa razi la orice gluma, fara retineri.
Tipuri de aparat dentar
Pentru ca organismul difera de la om la om, iar problemele si nevoile lor sunt diferite, exista o gama vasta de dispozitive ortodontice, menite sa rezolve orice defect ar exista.
Aparate dentare mobile. Acestea sunt destinate copiilor intre 7 si 12 ani, atunci cand incep sa apara dintii permanenti in pozitie incorecta. Cu ajutorul lor, se poate corecta si forma maxilarelor deformate.

aparat dentar

Aparate dentare fixe – potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti, care se lipesc pe suprafetele exterioare ale dintilor.
Aparatul dentar metalic reprezinta cea mai eficienta metoda de a trata cazurile complexe de inghesuire a dintilor. El este format din bracketi metalici, care se lipesc pe suprafata dintilor cu un ciment special.
Dispozitivul ceramic este asemanator celui metalic, dar utilizeaza bracketi transparenti sau de aceeasi culoare cu dintii, ceea ce il face sa fie mai discret.
Aparatele din safir urmeaza, de asemenea, acelasi principiu ca aparatul metalic, insa bracketii lor sunt realizate din safir, un material translucid, foarte estetic si discret.
Aparatele dentare invizibile pot fi gutiere transparente sau aparate care se monteaza pe suprafata interioara a dintilor si nu se vad, spre deosebire de cele clasice.
Dispozitivul ortodontic Spark reprezinta cea mai noua metoda de indreptare a dintilor, bazata pe gutiere dentare transparente si personalizate. Datorita computerizarii, medicul poate deplasa precis fiecare dinte, cu ajutorul unui soft special. Astfel, tu poti vedea tot ce se intampla cu dintii tai, in timp real.
Dispozitivul dentar lingual reprezinta alternativa discreta a celor metalice clasice. In cazul sau, bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind ascunsi vederii.
Aparatul Invisalign este format dintr-o serie de gutiere personalizate, care pot corecta problemele de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Cel mai mare avantaj al unui aparat dentar invizibil de acest tip este faptul ca poate fi indepartat la nevoie.
Acum poti fi convins ca pentru orice problema ai avea, exista o solutie optima. Alege sa iti corectezi defectele si apeleaza la medici specialisti care sa te ajute in a lua cea mai buna decizie cu privire la purtarea unui aparat dentar!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.