Cum poti decora camera unui copil
Parerea copilului conteaza atunci cand isi redecoreaza camera. De la varsta de trei sau patru ani, copiii pot si ar trebui sa aiba deja un cuvant de spus in decorarea camerei lor. Multi copii isi exprima interesul pentru o anumita culoare si chiar un personaj preferat si este bine sa-i ascultati.
Expertii spun ca parintii ar trebui sa tina cont de sugestiile copiilor atunci cand isi redecoreaza camera, deoarece acest lucru va favoriza faptul ca sunt mai confortabili in spatiul lor personal din interiorul casei. Chiar daca camera este pe placul vostru, va va fi mai usor sa aveti grija de tot ce este in ea si sa o pastrati curata si ordonata.
Criterii pentru decorarea dormitorului copiilor
Mai exact, ei sunt cei care merg la culcare, se joaca, se odihnesc si folosesc acea camera. Daca copilul nu simte ca este in siguranta, ar putea prefera sa mearga sa doarma in camera parintilor sai, ceea ce cu siguranta nu va fi mai placut. Multe detalii si aspecte ale camerei unui copil de 3 sau 4 ani vor ramane in memoria lui si in cele mai tandre amintiri ale sale. La aceasta varsta, copiii fac din camera lor o lume fantastica proprie.
Daca mediul este placut copilul va dezvolta comportamente pozitive. Vor avea grija de el cu afectiune, isi vor strange jucariile, isi vor face patul, vor sorta anumite locuri pentru a le pune la locul lor. Organizarea este un obicei care trebuie stimulat, cu dialog si afectiune, si nu cu ordine, de la cea mai frageda varsta.
Sfaturi pentru decorarea camerei unui copil
– Picturi murale. Ele sunt folosite foarte mult pentru a decora camerele copiilor. Atarnati pe un perete toate picturile, desenele si munca pe care copilul le iubeste, precum si fotografii si alte suveniruri. Rugati familia sa colaboreze si cu o pictura murala.
– Televizor. Odata cu avansarea tehnologiei, in multe case se poate observa ca, din pacate pentru copii, televizorul si computerul au intrat pe deplin in camera celor mici. In mod ideal, camera ar trebui sa continue sa fie un spatiu linistit pentru a dormi si a se juca. Si pentru a se uita la televizor sau la calculator, copilul ar trebui sa-si paraseasca camera. Aceste dispozitive transmit o multime de radiatii si, de asemenea, daca sunt utilizate frecvent, pot duce copilul departe de mediul familial.
– Muzica. Muzica este un mare stimul pentru bunastarea copilului. Daca doriti sa puneti un dispozitiv in camera lui, lasati-l sa fie un sistem de sunet. Muzica preda invatarea, stimuleaza dezvoltarea limbajului, ii face pe oameni sa danseze si imbunatateste sociabilitatea copiilor, in afara de relaxarea lor.
– Mobilier. Schimbarea mobilierului ar trebui sa fie in conformitate cu dimensiunea copilului. Schimbarea de la patut la pat ar trebui sa fie treptata. Daca copilul s-a mutat din patut, adaptati un protector la noul pat, pentru a-l impiedica sa cada.
– Sertare si obiecte de depozitare. Cu cat copiii sunt mai mari, cu atat vor avea mai multe lucruri in camera lor. Mai multe carti, mai multe jucarii… De aceea, organizarea este primordiala.