18 mai 2024

Ce sunt halele industriale si cum functioneaza?

3 min read

Halele industriale sunt elemente esentiale pentru dezvoltarea economica locala si o formula de succes pentru a genera o industrie competitiva, formata din diverse sectoare complementare de activitate.

Daca incepeti proiectul de afaceri sau daca aveti deja afacerea de inceput, dar aveti in vedere o schimbare de locatie (din cauza problemelor de spatiu, clienti, furnizori, logistica…), alegerea unei locatii bune este foarte importanta.

In functie de interesele tale, cea mai buna optiune poate fi sa te stabilesti pe terenuri industriale. Va spunem cateva avantaje de a fi situat intr-un parc industrial.

Reteaua de aprovizionare

Exista companii, in special in sectorul de productie, care trebuie sa-si faca produsele pentru a fi furnizate de la alte companii, prin urmare, vor incerca sa fie aproape de furnizorii lor, care, in multe cazuri, sunt situati in proprietati industriale. Atunci cand vrei sa construiesti o hala industriala va trebui sa tii cont de faptul ca fara acces la ele din partea celor care aprovizioneaza nu vei avea mare succes cu ele.

Asistenta intre companii

Nu conteaza daca sunt companii din sectorul tau sau altul: a fi toate situate in acelasi spatiu produce un efect de comunitate si solidaritate cu partenerul. Atat atunci cand cineva iti da o mana de ajutor, cat si atunci cand cauti un partener cu care sa lucrezi, companiile din acelasi poligon vor avea tendinta de a se ajuta reciproc pentru afacerea lor. Ai putea gasi multe sinergii!

Amplitudine

In mod normal, spatiile sunt mai mari si sunt pregatite pentru confectii la scara larga. Chiar daca sunteti o afacere mica, puteti creste intotdeauna si nu veti fi limitati de locul fizic in care lucrati.

 

Transport si comunicatii

In prezent, parcurile industriale sunt foarte bine conectate la orasele care sunt aproape de ele. In cazul parcurilor industriale din orasele mari ale lumii, exista autobuze, iar legatura cu autostrada este directa.

Sunt cladirile halele industriale o afacere buna?

Sectorul imobiliar continua sa prezinte o oarecare instabilitate si in tara noatra, in ciuda faptului ca in ultimii ani a inregistrat o crestere stabila, motiv pentru care inceperea investitiilor in cladiri industriale pare a fi un pariu sigur si in crestere.

Puneti-va intotdeauna in mainile unui expert

Expertii in domeniu comenteaza ca depozitul flexibil arata o mare atractivitate pentru investitorii care sunt dispusi sa cumpere un exces de spatiu, astfel incat sa poata reduce valoarea unei pierderi financiare, putand creste oportunitatile pe care le au de a vinde, cu un profit anume. De aceea, daca nu ocupati spatiul, vanzarea unui depozit industrial poate fi o optiune excelenta.

 

De asemenea, este important sa retineti ca aceste spatii industriale nu trebuie sa fie utilizate doar ca spatii de depozitare, deoarece pot sustine si birouri, pot fi utilizate pentru productie si pot deveni chiar cluburi, ceea ce creste semnificativ optiunile de a profita la maximum de investitia in cladiri industriale, fiind o decizie destul de profitabila.

Avantaj investitie in hale industriale

Depozitare

Datorita cladirilor industriale, lanturile de retail au optiunea de a economisi mult spatiu, mai ales cand vine vorba de produsele pe care le ofera. In acest fel, in loc sa pierdeti vanzarile prin faptul ca nu puteti stoca atat de multe produse in magazin, le puteti stoca pur si simplu in hala industriala– in timp ce cererea creste, produsele sunt vandute.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.