23 aprilie 2024

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sac de box?

3 min read

sac box

Antrenamentul la un sac de box este o parte esentiala in pregatirea celor care isi doresc sa practice sporturi de contact. Totusi, s-ar putea sa nu ai intotdeauna timp sa mergi la sala pentru o sedinta profesionala.

Din fericire, poti sa-ti perfectionezi loviturile din interiorul propriei locuinte. Utilizarea acestui obiect este destul de simpla, insa trebuie sa te asiguri ca alegi modelul potrivit din magazinul online Sport-Mag.ro si ca stii cum sa-l folosesti pentru a evita accidentarile. Iata care sunt cele mai importante aspecte de care e bine sa tii cont!

Cum alegi dimensiunea si greutatea?

Fiecare sac de box este diferit, iar alegerea acestuia se face cel mai des in functie de nevoile si preferintele personale. Desi nu exista o regula care sa impuna o aumita dimensiune si greutate, fiecare persoana are constructia diferita si rezultatele pot varia din acest motiv.

Daca-ti doresti sa obtii un progres rapid in forta, ai nevoie de un sac care sa aiba aproximativ 50 de kilograme. Acesta ramane stationar chiar si atunci cand este lovit cu toata puterea, dar nu se potriveste incepatorilor. Inainte de a-l achizitiona, asigura-te ca ai o pereche de manusi de calitate si ca podeaua pe care exersezi dispune de suficienta aderenta.

sac box

Antrenamentele bazate pe mobilitate se pot efectua cu ajutorul unui sac de box usor. Acesta are in jur de 30 de kilograme, fiind creat cu scopul de a imbunatati viteza de reactie. Pozitia sa este modificata in mod constant, ceea ce inseamna ca esti obligat sa te deplasezi in puncte diferite pentru a lovi din toate unghiurile.

Astfel, rezistenta ta este sporita si iti dezvolti rapid conditia fizica. Dimensiunea se alege in functie de tipul antrenamentului. Cei care practica doar lovituri de brate pot utiliza inclusiv un sac de 1,20 metri. Pe de alta parte, acest lucru nu este posibil in situatia in care practici kickbox. In schimb, un high kick se poate efectua corespunzator doar pe un sac de 1,60-1,80 metri.

Care este cel mai bun sac de box?

Un model din material textil este destinat incepatorilor si celor care prefera ca loviturile sa ramana doar la nivel de hobby. Acesta poate fi folosit chiar si de catre cei fara experienta, deoarece nu solicita un nivel mare de efort. Sacii din poliuretan sunt o alternativa similara, dar diferenta consta in faptul ca densitatea materialului este una medie si pot ajuta inclusiv sportivii sa se perfectioneze.

Ai practicat deja box sau kickboxing de mai multi ani? In acest caz, poti alege un sac din piele. Aceasta grupa este cunoscuta pentru faptul ca reprezinta o solutie ideala celor ce sunt profesionisti in domeniu.

De asemenea, sunt grei si prezinta o rezistenta mai mare in timp decat celelalte categorii. Pe langa husa exterioara, nu uita sa tii cont de umplutura. Sacii potriviti pentru incepatori pot fi umpluti cu spuma, antrenamentele la acestia fiind permise inclusiv fara manusi. Un sac de box pentru profesionisti este insa umplut cu un material mai dur, cum ar fi nisipul.

Cum sa te antrenezi in mod optim?

In primul rand, evita loviturile puternice de la inceput. Muschii si ligamentele trebuie sa se adapteze la miscari specifice si ai nevoie de exercitii de incalzire pentru a putea fi pregatit. Poti incepe cu o sesiune cardio, iar apoi sa lovesti in gol. In acest mod, tehnicile pe care le aplici ulterior au alt efect si produc rezultate mai bune!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.