22 iulie 2024

Ce presupun serviciile de consultanță juridică în cazul unui accident rutier?

3 min read
Cabinet Avocat Varzaru Ion

Un accident rutier este un accident care are loc pe drumurile rutiere, cu unul sau mai multe vehicule. Poate implica mașini, camioane, motociclete și alte autovehicule, precum și bicicliști, pietoni, animale etc. Asigurarea este obligatorie pentru autovehicule. Cu toate acestea, nu este ușor să obții o reparație corectă într-un accident de circulație. Numai un avocat specializat în dreptul rutier, te poate ajuta pe parcursul acestei proceduri.

Cunoașterea reflexelor potrivite imediat după un accident rutier

Alege avocați care sunt experți în dreptul rutier. Imediat după accident, avocatul este persoana de contact preferată pentru primii pași. Numai un avocat specializat în accidente rutiere precum avocat Vărzaru Ion te va putea ajuta să adopți reflexele potrivite, imediat ce apare accidentul.

Avocatul caută dovezi pentru accidentul rutier

·         Expertiză de partea ta

Pe baza elementelor dosarului, avocatul va putea decide cu privire la direcția de a lua cazul tău. Avocatul specializat în dreptul rutier va căuta cea mai bună strategie pentru clientul său. Fie că ești responsabil pentru accident, co-responsabil sau o simplă victimă. Pe lângă elementele colectate la locul accidentului, avocatul trece prin documentele de care dispune.

·         Stabilește  cea mai bună strategie

După un accident, reflexul este adesea să apelezi la asigurări. Din păcate, organizațiile de asigurări nu îți reprezintă interesele. Un avocat în asigurări este singurul interlocutor care îți va apăra interesele și te va proteja împotriva asigurătorilor.

Pe baza elementelor cazului tău și a experienței sale, el cântărește argumentele pro și contra pentru urmărirea cazului. Posibilele strategii sunt la fel de numeroase ca și accidentele.

Avocatul se confruntă cu asigurările

·         Știe cum să negocieze

În caz de accident, trebuie să îți informezi asigurătorul în termen de 5 zile lucrătoare, cu o copie a raportului de accident. Apoi, asigurarea evaluează dosarul înainte de a-ți oferi despăgubiri.

·         Intervine în fața propunerilor de compensare prea mici

În cazul unui accident de circulație, asigurarea ta trebuie să îți ofere o ofertă de despăgubire. Acesta trebuie să trimită această ofertă în termen de trei luni de la declararea accidentului.

Adesea, asigurătorii negociază între ei, apoi te contactează pentru a-ți oferi oferta de despăgubire. Într-adevăr, companiile de asigurări au adesea acorduri care prevăd reguli de compensare, la care nu ai acces.

În cazul în care persoana responsabilă pentru accident și victima au aceeași asigurare, propunerea de despăgubire poate fi foarte subestimată. În cele din urmă, chiar dacă nu ești responsabil, propunerea de compensare este adesea subevaluată la mai multe niveluri.

Avocatul tău poate interveni direct la companiile de asigurări pentru a refuza prima propunere de despăgubire. El poate solicita o reevaluare a prețului vehiculului, o reevaluare a ofertei de compensare sau chiar o nouă negociere a contractului tău de asigurare.

·         Inițiază litigii împotriva asigurărilor

Dacă negocierile cu asigurarea eșuează, avocatul poate contesta în instanță propunerea de despăgubire. În 90% din cazurile de litigii, victimele accidentelor rutiere obțin despăgubiri semnificativ mai mari decât propunerea de asigurare.

Procedurile judiciare sunt esențiale pentru accidente majore. De asemenea, este adesea foarte util chiar și pentru accidente mici. Companiile de asigurări au implementat proceduri de compensare subevaluate.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.