22 iulie 2024

Alege termopanele în funcție de buget

3 min read
Tamplarie.com

Ferestrele de calitate sunt asociate cu costuri mai mari, dar reprezintă și o investiție pe termen lung. Unul dintre criteriile principale pentru alegerea termopanelor este prețul Oamenii care caută ferestre pentru casa sau apartamentul lor sunt uimiți să descopere că prețurile pentru produsele aparent identice, pot varia semnificativ.

În căutarea ferestrelor, vei viziona o varietate de produse și vei compara ofertele. Odată cu aceasta, îți vei da seama că diferențele de preț sunt uriașe, chiar dacă ferestrele – la prima vedere – par foarte asemănătoare. . La termopane.com poți alege termopane ieftine, în funcție de bugetul tău.

De unde vin diferențele de preț?

Producătorii de ferestre utilizează diferite soluții tehnice, iar ferestrele diferă în funcție de mai mulți parametri. Cele mai importante diferențe includ parametri, precum: transmisia luminii, transmitanță termică, proprietăți acustice (protecție împotriva zgomotului), rezistenţă. Cu cât valoarea proprietăților individuale este mai mare, cu atât este mai mare valoarea de utilitate a ferestrei și, prin urmare, prețul. Materialul din care este fabricată fereastra, dimensiunea, forma, culoarea, accesoriile suplimentare, decorațiunile, metoda de asamblare, toate acestea fac ca prețul să fie în funcție de bugetul tău. Lista factorilor care determină prețul final al produsului este foarte lungă.

Estetica ferestrei

Aspectul ferestrei, adică materialul din care este realizată, forma și dimensiunea determină prețul produsului. Prețul ferestrelor din PVC este clar mai mic decât produsele cu parametri similari, dar din lemn sau aluminiu. Plasticul este cel mai ieftin și mai accesibil material, iar realizarea unei ferestre din PVC este tehnologic mai puțin complicată decât o fereastră cu cadru din lemn. Costul ferestrelor din lemn este, de asemenea, diferit și depinde de tipul de lemn utilizat (acesta poate fi, de exemplu, un lemn exotic). Indiferent de materialul utilizat, toate ferestrele moderne sunt caracterizate de parametri foarte buni. Merită să plătești mai mult pentru lemn și aluminiu dacă este importantă pentru tine o anumită estetică sau funcționalitate și dacă bugetul îți permite.

Diferențele de preț rezultă și din formă

Ferestrele tipice – dreptunghiulare sau pătrate – cu patru unghiuri drepte sunt mai ieftine decât cele cu arcade. Producția și asamblarea lor sunt mai problematice, ceea ce le crește și prețul. Dacă nu rezultă dintr-o necesitate arhitecturală și dorești să reduci costurile, atunci ar trebui să eviți formele neobișnuite. Un alt factor care se adaugă la costul ferestrei este dimensiunea sa. Cu cât este mai mare – cu atât este mai scumpă, desigur, pentru că trebuie să se folosească mai multe materiale și producția produsului este mai complicată. În plus, ferestrele mari necesită cadre din aluminiu, ceea ce afectează și prețul final al produsului.

Ferestre cu mai multe canaturi

Fiecare fereastră are profile împărțite în camere, și cu cât are mai multe camere, cu atât fereastra este mai stabilă și cu atât reține căldura mai bine. Cele mai populare ferestre ieftine sunt cele cu cinci camere, care au proprietăți izolatoare complet satisfăcătoare. Merită să investești mai mult în ele și să plătești mai mult, doar dacă ai nevoie de ferestre cu un coeficient de izolare termică foarte bun.

Prețul ferestrei depinde în mare măsură de cantitatea și calitatea geamurilor. Cele mai ieftine ferestre au două canaturi, dar există și ferestre cu trei și patru canaturi. Dacă bugetul îți permite, poți alege ferestre cu mai multe canaturi, deoarece oferă mai multă căldură și au proprietăți mai bune de izolare fonică.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.