22 iulie 2024

Ce ne trebuie pentru a slabi? Vointa sau solutii miraculoase?

2 min read

Desi apar mereu tot soiul de suplimente alimentare care promit chiar si pierderea a 5 kg in doar cateva zile, asemenea solutii care depasesc capacitatea corpului de a arde calorii, chiar in caz de eforturi musculare intense, ar trebui sa ni se para suspecte. Sa nu uitam ca, daca organismul ar fi putut pierde rezervele de grasime asa rapid, stramosii nostri n-ar fi putut supravietui vremurilor de foamete. In viata speciei umane, fazele de restrictie calorica au fost mai frecvente decat perioadele de abundenta. De fapt, mesele rare si abundente ajuta mai mult pe cei care vor sa se ingrase, decat pe cei care vor sa slabeasca.

Cat despre unele suplimente de slabit sau diete cu restrictie de glucide, ele determina, mai degraba, o diureza grabita, o deshidratare accentuata si aparitia de carente nutritionale, decat eliminarea grasimilor. In mod normal, slabirea este un demers care se va intinde pe mai multe luni sau saptamani. O slabire prea accelerata, cu mai mult de 1kg de grasime pierdut intr-o saptamana poate fi mai daunatoare decat insasi grasimea, punand in circulatie un mare volum de toxine, stocate pana atunci in tesutul adipos.

Primejdioase sunt si dietele hiperproteice, aflate, inca, la moda, in care vi se recomanda sa renuntati complet la carbohidrati, in favoarea excesului de proteine animale. Meniurile cu pricina, care interzic painea integrala, dar permit grasimile saturate, vor creste cantitatea de acizi din organism, expunand organismul la afectiuni precum calculoza, guta sau hipercolesterolemia. Plus ca eficienta lor este doar temporara, kilogramele pierdute fiind puse la loc curand.

In acest caz, medicina naturista vine in ajutor cu cateva terapii utile impotriva excesului ponderal.

  • Curele de fructe (mere, cirese, afine, visine, pere, struguri) ajuta la eliminarea accelerata a grasimii si a toxinelor. Se consuma pana la un 1 kg de fructe pe zi (nu mai mult, mai ales daca fructele sunt dulci), vreme de 2-3 zile. Durata curei poate fi prelungita gradual, pe masura ce ne obisnuim.
  • Tinctura de obligeana reduce apetitul excesiv. Se umple jumatate de borcan cu pulbere de obligeana, se toarna peste ea alcool alimentar de 45 grade, se acopera borcanul si se macereaza 10 zile. Se filtreaza si se pune in sticlute mici, la rece. Se administreaza o lingurita de tinctura sau de pulbere de planta, inainte de masa.
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.