15 iunie 2024

Ce putem face intr-o vacanta in Alanya?

2 min read

Cei mai multi oameni vin intr-o vacanta Alanya dar nu ies deloc din hotel, pur si simplu stau acolo pana la finalizarea sejurului. Acestia folosesc plaja si piscina hotelului, restaurantele hotelului, centrele comerciale ale hotelului, clubul si show-urile de animatie ale hotelurilor. In opinia mea acestia se limiteaza la hotel deoarece nu cunosc Alanya. Oricum Alanya este o mina de aur. Locuri istorice, frumuseti ale naturii. Turistii care vin in Alanya ar trebui sa ia in considerare si aceste lucruri si sa iasa din hotel pentru a vizita imprejurimile.

Mergeti in centrul Alanyei si intrebati de port, este foarte aproape de centru. Cand veti merge in port veti vedea Turnul Rosu de unde puteti vedea o panorama a Alanyei. Dupa ce faceti cateva fotografii puteti merge la Cafeneaua Pescarilor de langa Turnul Rosu si puteti servi un ceai, este destul de ieftin, undeva intre 50 de centi si un euro. Apoi, seara, puteti sa mergeti in diferite cluburi, atat de populare in Alanya, cum ar fi: James Dean, Bistro Bellman, Janus, Robin Hood, Zaph Han, etc.

Daca ajungeti intr-un sejur Alanya sa nu faceti greseala de a pleca fara sa vizitati Castelul Alanya. Puteti ajunge acolo cu autobuzul, taxiul sa inchiriati o masina sau daca sunteti tineri puteti chiar merge pe jos. Atentie insa, nu sunt locuri pentru a manca la castel. De asemenea mai puteti vizita  raul Dim sau pestera Dim. Eu personal as merge prima oara la rau, as comanda peste pentru pranz iar apoi as innota in apele reci. Apoi puteti sa mergeti sa vizitati superba pestera. In drum spre aceasta pestera veti vedea multe gradini de portocali sau lamai.

Una din frumusetile naturale ale Alanyei este Sapadere Canyon, o sursa mare de apa deschisa publicului pentru vizite acum 3 ani. De asemenea ar trebui sa vizitati plaja Cleopatra, un loc foarte bun pentru a innota. Basket, fotbal, tenis…puteti folosi aceste locuri. Baschetul este gratuit, dar trebuie sa platiti pentru fotbal si tenis.  Pestera Damlatas este o alta alternativa pentru a merge acolo.

O alta activitate in Alanya este scuba divingul. Exista mai multe companii care servesc pentru aceasta activitate. Nu are importanta daca nu ati mai innotat niciodata cu tuburi, intructorii te vor invata cum sa faci acest lucru. Dupa cateva ore de instructiuni veti putea sa faceti scufundari singuri.

Puteti merge de asemenea la pescuit, cei mai multi oameni nu stiu acest lucru dar daca va place sa pescuiti puteti sa gasiti multi pescari care sa va ajute in acest sens. Acestia au barca si stiu cele mai bune locuri de pescuit.

Pe langa acestea sunt multe alte activitati pe care le puteti face in Alanya pentru a iesi din hotel, pentru a avea astfel o vacanta superba.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.