18 mai 2024

Unghiile casante- cauze si sfaturi

3 min read

oneband.ro

Unghiile fragile sunt adesea dublu enervante: nu numai ca arata neatractiv, ci se prind cu usurinta de haine sau alte textile. De obicei, cauza este cosmetica, dar uneori exista motive mai grave, cum ar fi bolile in spate. Este bine in a afla ce duce la fragilizarea unghiilor si ce se poate face in acest sens.

Unghiile casante sunt un fenomen comun. In unele cazuri, acestea sunt genetice sau o problema estetica. Bolile sunt, de asemenea, un motiv pentru aceasta. Exista cativa factori declansatori care sunt foarte important de stiut! Produsele de indepartare a lacului de unghii care contin acetona sau lacurile de unghii de proasta calitate duc adesea la fragilizarea unghiilor. Chiar si cei care gresesc cu manichiura, le fac rau unghiilor. De exemplu, daca se foloseste unghera sau foarfece pentru a taia unghiile, acestea vor comprima unghiile. Rezultatul frecvent: fisuri fine. Manichiura cu gel si, mai ales, unghiile artificiale, de asemenea, afecteaza propriile unghii. Ele fac stratul cornos moale si fragil.

Spalarea prea frecventa a mainilor cu sapun elimina continutul important de grasime de pe unghii. Rezultatul este unghiile casante si cuticulele uscate. Detergentii, lichidele corozive sau substantele chimice pot duce, de asemenea, la unghii casante. O deficienta de vitamine sau minerale are adesea un efect negativ asupra unghiilor. Printre altele, lipsa de biotina face ca acestea sa devina fragile si fragile. Biotina reprezinta vitamina H, care este cunoscuta si ca vitamina frumusetii. Este implicat in multe procese metabolice si influenteaza cresterea celulelor. Mai presus de toate, vitamina H promoveaza acumularea de keratina, care este formata in mare parte din unghii. Urmatorii nutrienti sunt, de asemenea, importanti pentru unghii:

  • Vitamina B
  • Vitamina C
  • Acid folic

O sursa de vitamine duce si la fragilizarea unghiilor. Prin urmare, ar trebui clarificata o posibila deficienta de vitamine printr-un test de sange la medicul de familie si sa nu se ia suplimente alimentare daca se banuieste acest lucru. Fluctuatiile hormonale sunt o posibila cauza a varfurilor fragile ale unghiilor. Printre altele, exista cateva evenimente din viata ce afecteaza ingrijirea unghiilor.

Kit unghii gel 100 lei pe mineralium

In timpul menopauzei , productia de estrogen scade de obicei si se creeaza un exces relativ de hormoni masculini. Acest lucru duce adesea la cresterea caderii parului si unghiile devin mai casante. Modificarile la nivelul unghiilor pot fi adesea observate la batranete. Isi schimba culoarea, cresc mai incet si, prin urmare, sunt mai subtiri si mai fragile in general.

In timpul sarcinii , nivelul de estrogen creste. Ceea ce este bun pentru par nu se aplica pe unghii. La multe femei, acestea devin fragile si se rup mai repede. Unghiile sufera adesea si in timpul alaptarii, deoarece corpul mamei are nevoie de toti nutrientii pentru a-i oferi copilului prin laptele matern. Oamenii care fac munca fizica grea, fac mult exercitii fizice sau sunt stresati au nevoie de multi nutrienti pentru a ramane sanatosi. Daca nevoia nu este satisfacuta, organismul economiseste pe functii care nu sunt vitale. Acest lucru este vizibil pe unghii. De aceea este bine in a acorda o maxima atentie asupra ingrijirii acestora!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.