18 mai 2024

La ce sa fii atent cand cumperi un aparat de aer conditionat

2 min read
aer conditionat

Aproape in orice locuinta aparatul de aer conditionat a devenit un produs de neinlocuit. Folosit atat pentru sezonul rece (pentru incalzit) cat si pentru sezonul cald, in momentul in care decizi sa cumperi un aparat de aer conditionat este bine sa fii atent la cateva aspecte ce tin de functionalitatea acestuia. Iata care sunt acestea:

In primul rand este important sa va asigurati ca aparatul de aer conditionat are functie de autocuratare. De ce este vital sa aibe aceasta functie ? Daca in primii 2-3 ani aparatul de aer conditionat functioneaza fara probleme cu timpul filtrele din interiorul sau acumuleaza reziduuri de praf si de alti agenti patogeni. Pe langa faptul ca va scadea capacitatea de filtrare si puterea de racire, aparatul poate emana si un miros neplacut.

Daca va aflati la prima achizitie de sistem de climatizare de la Vollmax, nu ezitati sa verificati pe eticheta sau cu responsabili de vanzari daca are functia de autocuratare. Va prelungi viata aparatului de aer conditionat si va imbunatati calitatea aerului fara prea multe batai de cap. Mai mult decat atat, aplicatiile care sunt atasate aparatului au de multe ori si functia de notificare pentru curatare.

Aer conditionat de cea mai buna calitate

In al doilea rand, asigurati-va ca aparatul de aer conditionat poate fi conectat la un spartphone sau la tableta. Astfel, in drum spre casa puteti porni aparatul pentru ca temperatura sa fie una placuta cand ajungeti acasa. De asemenea, daca ati uitat sa opriti aparatul inainte sa plecati de acasa, din nou poate fi controlata de pe telefon. Functia Wi-fi trebuie sa fie nelipsita pentru nevoile si stilul de viata actual.

Un alt aspect de avut in vedere il reprezinta paramentrii de eficienta energetica. Nu mai este necesar sa punctam cat de importanta este eficienta energetica pentru electrocasnice in general. La fel se intampla si pentru aparatele de aer conditionat Bucuresti care funtioneaza multe ore pe zi.

Desi majoritatea sunt prezentate ca fiind economice, puteti verifica acest detaliu prin urmarirea pe eticheta/sau pe site a catorva indicatori, respectiv EER, COP, SEER si SCOP. Acestea sunt acronime pentru niste paramentrii care definesc consumul sistemului de climatizare si cu cat aceste valori sunt mai mari, cu atat aparatul pe care urmeaza sa-l achititionati este mai economic.

Cel mai indicat este sa verificati pe site-ul Vollmax.ro aparate de aer conditionat multisplit de la mai multe modele si sa comparati pe cat posibil acesti parametri dar si alte functii ale sistemului.

Nu in ultimul rand, alegeti o clasa energetica de tip A+ (sau si mai indicat A++ sau A+++). Sunt cele mai inovatoare si mai prietenoase cu mediul, intrucat o data cu reducerea de consum impactul este resimtit si pe consumul general de electricitate dintr-o locuinta.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.