22 iulie 2024

Importanta tractarii unei masini

3 min read

Exista cateva lucruri esentiale, atunci cand vine vorba despre tractari auto. Daca vehiculul este avariat pe drum si nu se poate repara singur, va trebui ca masina sa fie tractata. SE poate apela fie la un serviciu profesionist de remorcare, fie se poate apela la un sofer privat, dar desigur nu este cea mai buna varianta. Firmele de tractari auto, au o experienta foarte buna si indelungata in acesta meserie si intr-un astfel de caz, ar fi cele mai pricepute, in a duce soferul, dar si masina in maxima siguranta. Daca exista un motor de acoperire a vehiculului de asigurare ca un supliment la asigurarea de vehicul cu moto, aceasta va acoperi costurile serviciului defalcare. In cazul in care masina se strica pe sosea, trebuie scoasa de pe banda cat mai repede posibil pentru a nu impiedica circulatia.  Daca vrei sa vezi detalii, intra pe site si cu siguranta vei putea intelege cum functioneaza tractarile auto.

Ca regula generala, o masina care nu mai poate fi condusa si nu poate fi reparata la fata locului poate fi tractata. Cateva exemple de cazuri sunt:

  • daca motorul loveste si vehiculul nu mai porneste,
  • de electronice sunt defecte sau
  • Scurgeri de lichid de racire.

O alta cerinta importanta este aceea in care lumina masinii avariate trebuie sa functioneze in continuare. Motivul fiind unul foarte important. Daca masina este tractata, luminile de avarie trebuie sa ramana aprinse in permanenta. In caz de avarie electrica, tractarea este interzisa prin lege si trebuie contactat un serviciu de remorcare.

In cazul in care masina ramane brusc fara benzina si nu se mai poate conduce, nu este voie ca masina sa fie tractata de pe drumul public. In acest caz, trebuie ca soferul sa se bazeze pe un alt sofer sau pe serviciul de avarie pentru a oferi cantitatea de combustibil de care este nevoie pentru a conduce pana la cea mai apropiata benzinarie.

Daca se remorca o alta masina cu vehiculul personal, este nevoie de un permis de conducere valabil. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplica celor care conduc vehiculul cu avarie, nu au nevoie de permis de conducere. Conform legii, acesta ar trebui sa aiba cel putin 15 ani si sa fie capabil fizic si psihic sa conduca vehiculul si sa-l duca la destinatie. Expertii considera insa ca are sens ca soferul vehiculului care urmeaza sa fie tractat sa aiba si permis de conducere pentru a reactiona corect in spatele vehiculului tractor.

Vehiculele cu o singura cale, cum ar fi motocicletele, nu pot fi tractate. Dupa o avarie, acestea pot fi transportate la cel mai apropiat atelier numai cu o remorca. Daca vehiculul se defecteaza pe autostrada, acesta poate fi si tractat de acolo. Cu toate acestea, soferul care trage vehiculul avariat trebuie sa paraseasca autostrada la urmatoarea iesire. Deoarece exista un risc mare de accidente la remorcare, camionul de tractare nu trebuie sa circule pe autostrada mai mult decat este necesar.

Daca exista o avarie pe o alta strada, nu este permis sa se circule pe autostrada la remorcare – chiar daca se poate ajunge mai repede la cel mai apropiat atelier pe autostrada.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.