22 aprilie 2024

Fapte interesante despre aparatul dentar invizibil

3 min read
aparate dentare transparent

Dintii drepti si un zambet revitalizat ar putea sa devina o normalitate fara a mai fi nevoie de o gura plina de sarma si bracket-uri. Imbunatatind stima de sine si increderea, aparatele dentate invizibile ofera o alternativa estetica si abia vizibila fata de aparatele conventionale cu sarma.

In timp ce aparatele dentate invizibile nu sunt potrivite pentru anumite cazuri de dezaliniere sau alte problemele complexe ale muscaturii, acestea pot fi rezolvate prin ortodontia traditionala, utilizand un aparat dentar clasic. Aparatele dentate invizibile pot fi folosite pentru a trata urmatoarele afectiuni:

  • Supraacoperire sau overjet;
  • Dinti inghesuiti sau distantati larg;
  • Dinti stricati;

Niste fapte interesante despre aparatul dentar invizibil pe care probabil nu le stiai:

Ar trebui sa purtati aparatul invizibil timp de 20-22 de ore pe zi

Cand incepeti sa purtati un aparat dentar invizibil, doctorul stomatolog va sublinia importanta purtarii acestuia timp de cel putin 20 (ideal 22) de ore pe zi. Aparatul trebuie indepartat numai pentru a manca, a bea si pentru anumite activitati (cum ar fi unele sporturi) unde este posibila deteriorarea.

Aparatele dentare invizibile sunt detasabile

In timp ce aparatele dentare sunt concepute pentru a fi purtate pe perioade lungi, aparatele dentare invizibile sunt detasabile. Aceasta este o alta caracteristica atractiva pentru multi pacienti, deoarece permite functionarea normala in timpul mesei si alte momente in care simtiti ca este necesar. Mai mult, ele pot fi indepartate in siguranta daca exista vreodata un moment de disconfort major.

Nu exista fire sau suporturi

Exista multe beneficii ale alegerii unui aparat dentar transparent fata de aparatele traditionale si alte ortodontii. Cu toate acestea, lipsa de fire si suporturi este unul dintre cele mai atractive aspecte ale acestui stil de procedura. Aparatele dentare invizibile sunt aproape de neobservat pentru alte persoane, ceea ce inseamna ca zambetul tau nu va fi perturbat in timpul tratamentului.

Aparatele dentare invizibile sunt concepute pentru adulti si adolescenti mai in varsta, si nu sunt recomandate copiilor cu dinti de lapte. Copiii si adolescentii mai tineri care se confrunta cu probleme ortodontice vor avea nevoie de aparate dentare traditionale metalice cu brackets/sarme pe partea din fata. Cu toate acestea, doar medicul dentist sau ortodont poate determina daca sunteti candidatul perfect pentru un aparat invizibil.

Uneori este necesar un dispozitiv de retinere

Aparatul dentar invizibil va poate transforma zambetul intr-un mod mai discret decat aparatul dentar traditional, permitandu-va sa va bucurati de beneficiile unui zambet frumos intr-un mod mai confortabil. Cu toate acestea, multi pacienti ar trebui sa poarte un dispozitiv de retinere dupa terminarea tratamentului. Purtarea acestui dispozitiv de retinere peste noapte impiedica dintii sa alunece inapoi la vechea pozitie, asigurand ca beneficiile dureaza.

Purtati dispozitivul de fixare in fiecare noapte timp de cateva luni inainte de a scadea incet frecventa pana cand nu mai sunt necesare. Cu toate acestea, poate doriti sa le purtati mai mult timp pentru a va asigura ca tratamentul va functiona in totalitate.

Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de situatia dvs. si de tipul de aparat dentar invizibil pe care il purtati. De obicei, aparatele dentate sunt purtate de la 18 la 24 de luni, desi uneori sunt purtate mai mult timp.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.