22 iulie 2024

Divorțul trebuie soluționat cu tactică și precizie, din partea unui avocat bun

3 min read

Divorțul este coșmarul pe care nu și-l dorește nimeni, dar uneori e necesar. Tocmai ți-ai dat seama că, în anii tăi de glorie, ai fost atent la cum arată un partener de viață și cât de bine arată din punct de vedere fizic, lucru important atunci când mergeți împreună la petrecerile prietenilor sau rudelor. Ce înălțime și greutate are, cu ce se ocupă și cum întoarce capetele celor din jur – ca sa ajungeți peste ani, când vă apropiați de vârste mijlocii, să realizați că… nu aveți de fapt lucruri în comun. Cele mai multe situații de acest tip ajung în mod nefericit, în fața judecătorului, din dorința de a se pune sfârșit unei relații toxice. Iar numărul solicitărilor https://ad-avocat.ro/ pe această temă sunt în creștere.

Că nu discutați, sau mai rău, că recurge la manipulare, șantaj sau violență domestică, un adevăr sumbru cu care se confruntă majoritatea familiilor din România, țară unde la fiecare 30 de secunde o femeie suferă din cauza violenței și unde aproape 60% din populație tolerează sau justifică actele abuzive care se întâmplă în familii.

Echipa Ad-avocat e aici să vă ajute să treceți cu bine peste aceste hopuri din viață, susținându-vă legal cu toate demersurile necesare, detalii asupra serviciilor oferite puteți găsi pe pagina lor sau în acest articol de pe turnulsfatului.ro.

Cum vă pot ajuta avocații în cazul unui divorț

Pot oferi sfaturi obiective: În timp ce divorțul este un proces emoțional, un avocat divorț poate ajuta în acest sens. Un avocat poate vorbi cu tine despre factori care vor afecta viitorul tău, cum ar fi problemele de sprijin și custodie, astfel încât să fiți mai puțin concentrat pe durerea cu care un divorț vine la pachet. În plus, un avocat de divorț poate interveni între tine și partener, ca să faciliteze procesul și ca să poți să îl eviți, pe cât posibil, în această perioada.

Poate ține o evidență financiară: Pentru a distribui în mod corespunzător bunurile, un avocat de divorț se asigură că clientul său dezvăluie astfel de bunuri și toată informația este transparentă. În multe căsătorii, este posibil ca unul dintre soți să se fi ocupat de bani, iar celălalt soț să nu fie conștient de datoriile și bunurile cuplului. Un avocat de divorț poate ajuta la colectarea de înregistrări și de a localiza activele și pasivele deținute împreună, pentru un sfârșit cât mai puțin tragic.

Explică și ajută cu separarea bunurilor: Un avocat de divorț poate explica modul în care bunurile sunt tratate la desfacerea căsătoriei. Fiecare soț poate avea bunuri separate pe care le-au adus în căsătorie. În mod normal, tot ce se cumpără pe numele propriu înainte de căsătoria legală, se consideră propriu. De exemplu, dacă s-a aplicat pentru un credit ipotecar în anul 2010 și căsătoria a avut loc în anul 2015, se considera bunul persoanei respective, chiar dacă acel credit a fost făcut pe 10 ani și au contribuit amândoi în mod egal. Pentru a vă asigura că aveți drepturi comune sunt necesare acte la notar care specifică ambele nume și semnături, fiecare cu ce sume vine și așa mai departe.

Sigur, se poate vorbi mult despre procedura de divorț. Ideal este ca, imediat ce ați decis asupra divorțului, să faceți o lista cu activele fiecăruia, cu ce s-a achiziționat înainte și după căsătorie, cum ați putea împărți bunurile într-un mod cât mai cinstit și mai ales, și încercați să vă înțelegeți amândoi. La urma urmei, ați împărțit un cămin pe care ați încercat să-l faceți acasă. Mai multe detalii despre ce măsuri pot fi luate la decizia unui divorț puteți găsi pe fii-informat.ro.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.