18 mai 2024

Cum te ajuta temperatura potrivita din casa sa eviti mucegaiul?

2 min read

Mucegaiul este unul dintre acele lucruri de care se tem proprietarii de case. Nu numai ca este inestetic, dar si daca este lasat, mucegaiul din casa va poate afecta sanatatea, producand alergeni si iritanti. Din fericire, prevenirea mucegaiului nu este un proces complex si totul depinde de controlul umiditatii.

Cum se dezvolta mucegaiul?

Mucegaiul apare intotdeauna din umiditatea din cladire. Umiditatea, transpiratia si aburul din baie sau din bucatarie cresc umiditatea. Dureaza doar 24-48 de ore pentru ca sporii de mucegai sa se dezvolte, asa ca daca umiditatea creste peste 60-65%, s-ar putea sa incepi sa vezi semnele in 24 de ore. Mucegaiul poate creste oriunde: pe imbracaminte, covoare sau pe peretii tai; pentru a preveni mucegaiul mentineti umiditatea sub acest nivel. De aceea este important ca iarna sa nu stati in frig. Alegeti o centrala de buna calitate, asa cum sunt cele de pe blubox.ro si puteti seta temperatura potrivita fara probleme.

O sursa mare de mucegai este condensul. In timpul  iernii,  veti vedea apa condensata care apare pe  punctele reci  din camera dvs., de exemplu pe ferestre sau in coltul camerei.

In schimb, vara, daca afara este mai cald decat in ​​interiorul casei, veti incepe sa vedeti si semnele de condens. Exista o solutie simpla de prevenire a mucegaiului; pentru a evita mucegaiul, fiecare camera trebuie sa fie suficient de incalzita.

Defecte structurale care cauzeaza mucegai

Uneori, defectele structurale sunt motivul cresterii mucegaiului. Din pacate, problemele devin vizibile doar atunci cand mucegaiul s-a instalat deja.

Inspectiile regulate ale casei  pentru probleme de intretinere, cum ar fi tiglele de acoperis slabite sau  jgheaburile sparte , va pot ajuta sa evitati mucegaiul in casa. Este posibil sa observati chiar si alte probleme care pot fi rezolvate cu usurinta, cum ar fi acumularea de umezeala pe tevile din bai. Nu uitati ca setarea temperaturii potrivite este una dintre cele mai bune solutii, asa ca aveti nevoie de un sistem de incalzire centrala de buna calitate.

Pastrati-va proprietatea ventilata corespunzator

Aerisirea este o modalitate excelenta de a preveni aparitia semnelor de mucegai in casa dvs. Nu este intotdeauna practic sa iti mentii casa bine ventilata, motiv pentru care expertii sugereaza sa folosesti un dezumidificator. Unul cu senzor automat este si mai bun, ceea ce inseamna ca de indata ce casa ta atinge peste 60% umiditate, se va porni.

Alte optiuni includ  instalarea  de orificii de ventilatie in ferestre, desi aceasta nu este o modalitate eficienta de a evita mucegaiul. Mentinerea ferestrelor deschise nu este practica in lunile de iarna, dar daca puteti, incercati sa le deschideti de cateva ori pe zi timp de cateva minute.

Sfaturi pentru aerisirea casei

Aerisirea casei este necesara pentru ca aerul sa circule, asa ca cel mai bine este sa deschideti toate ferestrele si usile in acelasi timp cand este racoare afara, cum ar fi dimineata si seara. Expertii sugereaza, de asemenea, sa lasati ferestrele deschise cand este mai cald inauntru decat afara, dar sa nu faceti acest lucru cand incalzirea este pornita.

sursa:crestemafaceri.ro

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.