22 iulie 2024

Cum se aleg corect corpurile de iluminat?

3 min read

Fie ca sunteti in cautarea unui corp de iluminat pentru a va face casa mai primitoare, sufrageria sau pentru a adauga caracter unei alte incaperi din casa, candelabrele sunt o alegere buna. Exista multe stiluri de candelabre din care puteti alege. De la candelabre moderne, contemporane si traditionale. Pe langa materiale, exista mai multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand alegeti un candelabru. Printre acestea se numara dimensiunea, puterea de iluminare, tipul de sursa de lumina, optiunile de atenuare si multe altele.

Cat de mare ar trebui sa fie candelabrul meu in sufragerie?

Candelabrele sunt dimensionate in functie de diametrul si inaltimea lor. Numarul de becuri poate afecta, de asemenea, dimensiunea. Recomand ca diametrul candelabrului sa fie de la jumatate pana la doua treimi din latimea mesei din sufragerie. In prezent, candelabrul mediu pentru sufragerie are intre patru si sase becuri si masoara intre 65 si 75 cm in diametru. Vezi aici mai multe detalii in acest sens.

Inainte de a cumpara, va rugam sa luati in considerare, de asemenea, inaltimea tavanului si inaltimea candelabrului. Candelabrul trebuie sa fie atarnat la o distanta de 76-91 cm de la varful mesei pana la partea de jos a corpului de iluminat. Un candelabru care este prea inalt aproape ca va cadea pe masa de masa! Cu toate acestea, in cazul in care plafonul este ridicat, un model pe doua sau trei niveluri poate fi foarte eficient.

Va fi candelabrul meu suficient de stralucitor pentru a lumina intreaga camera? Cat de multa lumina ar trebui sa ma astept de la candelabrul meu? Candelabrele sunt lumini decorative concepute pentru a adauga stil si atmosfera. Prin urmare, nu va asteptati ca candelabrul sa fie principala sursa de lumina din camera.

Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face atunci cand folositi un candelabru. Amplasarea unui singur corp de iluminat in centrul camerei si asteptarea ca acesta sa lumineze complet incaperea reprezinta secretul unei lumini insuficiente. In cazul in care becurile candelabrului sunt expuse, aceasta problema va deveni mai grava, ceea ce este comun la multe candelabre. Candelabrul functioneaza cel mai bine ca o sursa de lumina auxiliara, dar cel mai bine este daca este incorporat intr-un sistem de iluminat stratificat.

De exemplu, incorporarea in incapere a unor cutii de conserve incorporate, a unor corpuri de iluminat pentru rafturi de perete sau a unor aplice de perete este o modalitate excelenta de a imbunatati spatiul si de a pune in valoare peretii, tablourile, plantele etc. Blaturi si dulapuri.

Exista candelabre care folosesc tehnologie moderna, cum ar fi LED-urile?

Da, exista! Designerii si producatorii de iluminat contemporani lanseaza in fiecare zi candelabre cu LED-uri noi si uimitoare. Tehnologia LED a avansat atat de mult incat, de multe ori, nu se poate face diferenta intre lampile LED si lampile traditionale cu incandescenta.

Chiar mai bine: unii oameni prefera acum sa foloseasca LED-uri, deoarece acestea ofera posibilitati de design cu adevarat unice! LED-urile sunt atat de mici incat designerii nu trebuie sa se ingrijoreze de ascunderea sursei de lumina. Acest lucru inseamna mai multa libertate de a experimenta cu forma, functia si materialele.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.