22 iulie 2024

Alegerea hotei pentru bucătărie- care sunt cele mai eficiente modele?

3 min read

Într-o bucătărie, unele elemente sunt mereu prezente, precum chiuveta, cuptorul încorporabil, plita sau hota. Hota poate să fie mai design, mai contemporană sau mai rustică.

Am putea spune chiar că cele mai eficiente modele de hote sunt o alegere perfectă atunci când se vrea să se elimine mirosurile neplăcute, fumul sau grăsimile care își fac apariția atunci când se prepară felurile de mâncare în bucătărie. Deci o hotă poate proteja bucătăria de peliculele de grăsime ce se formează și se depun în bucătărie.

Care este cel mai eficient model de hotă? Care sunt tipurile de hote? Care este diferența între o hotă decorativă și una cu extracție?

La ce folosește o hotă de bucătărie?

Atunci când vorbim despre o renovare, o nouă instalare, bucătăria are un loc foarte important mai ales atunci când vine vorba despre pasionații de bucătătărie. Vorbim deci despre aparate electrocasnice indispensabile deoarece orice persoană va petrece mai mult timp într-o bucătărie care îi place sau îl pasionează! Hota are deci un rol foarte important. O hotă de bucătărie absoarbe fumul și vaporii de la plita de gătit, astfel încât aceștia să nu satureze aerul din încăpere. Acesta previne mirosurile neplăcute, dar și formarea poluării interioare. De aceea, trebuie să fie atât eficientă, cât și atractivă.

Care sunt modelele de hote cele mai eficiente?

Atunci când vine vorba despre o bucătărie, o hotă poate funcționa în două feluri diferite. Putem distinge astfel:

  • Hota de bucătărie cu evacuare sau aspirantă: grație unei țevi de evacuare, este cea care va elimina fumul, mirosurile neplăcute înspre exteriorul încăperii.
  • Hota de bucătărie cu reciclare. Este vorba despre un model de hotă care nu va evacua fumul sau mirosurile neplăcute, ci care îl va recicla, îl va purifica înainte de a-l trimite înapoi în încăpere.

Care sunt diferitele modele disponibile pe piață?

În funcție de amenajarea sau de designul bucătăriei, modelele de hote pe care le poți alege pot să fie diferite.

  • Hota tip piramidă este un model în formă de piramidă inversată care se pote regăsi mai ales în bucătăriile tradiționale.
  • Hota telescopică încorporabilă este cea care se deschide atunci când se prepară mâncarea. Se poate pune apoi la loc pentru a câștiga mai mult loc în bucătărie. Este deci o alegere ideală pentru bucătăriile mai mici.
  • Hota cu un cuptor cu microunde. Este un model care are atașat și un cuptor cu microunde. Este cea care va elimina mirosurile neplăcute și va reîmprospăta aerul, dar care te ajută și să te bucuri de mai mult spațiu.
  • O hotă decorativă pentru insuliță. Are locul în tavan, deasupra unei insule centrale mai ales în cadrul unei bucătării moderne. Cel mai adesea, este destul de discretă, poate să fie rotundă, dreptunghiulară sau pătrată.
  • Modelul de hotă pe colț este cel care se adaptează perfect configurației anumitor bucătării acolo unde plitele încorporabile se află într-un colț al bucătăriei.
  • Hota înclinată are avantajul de a se integra perfect direct în decorul bucătăriei. Și ocupă foarte puțin loc față de alte modele de hote.

Concluzie: ce hotă trebuie să se aleagă?

Acest lucru va depinde de dimensiunea camerei și de buget.

Dacă bucătăria este închisă și încăperea nu este foarte mare, atunci un debit de aer mai mic de 400 m3/h, cum ar fi cel de la hota de perete, este mai mult decât suficient.

Cu toate acestea, pentru bucătăriile americane și încăperile mari mari, este mai bine să cauți hote de aspirație cu o putere de aspirare de peste 500 m3/h.

Pentru cei care dispun de un buget mare, hota înclinată este cea mai bună soluție, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al performanțelor.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.