18 mai 2024

Ce lucrari de izolatii se fac iarna

3 min read

In sezonul rece, izolarea corespunzatoare a locuintei este imperativa – atat pentru eficienta energetica, cat si pentru confortul acesteia.

Cele mai importante aspecte cand vine vorba de izolarea unei case sunt sa alegeti produsul potrivit si sa va asigurati ca operatiunea este realizata intr-un mod profesionist de catre firme de constructii specializate. In mod evident, aceste modernizari si lucrari privind izolatia ar trebui sa se faca in mod ideal inainte de sosirea vremii nefavorabile. Dar atunci cand este lasata pe mana unui profesionist, acesta operatiune poate fi usor realizata si finalizata si in timpul vremii reci. Asta inseamna ca, in calitate de proprietar al unei case, nu esti nevoit sa astepti neaparat primavara, iar cu materialele corespunzatoare, beneficiile pot fi imediate. Iata ce fel de lucrari de izolatii se pot realiza si in timpul iernii si care sunt cele mai potrivite materiale in acest sens!

Izolatia cu spuma

Izolatia cu spuma prin pulverizare poate fi instalata si in conditii de vreme rece. Cu toate acestea, conditiile meteorologice pot afecta durata in care lucrarea va fi finalizata. Daca aveti in vedere izolarea cu spuma in timpul sezonului rece, ar trebui luata in considerare o serie de factori: lucrati cu un profesionist care va asigura masurile optime de instalare,  folositi produse special concepute in acest sens – detaliile conteaza si nimic nu poate fi lasat la voia intamplarii. Izolatia cu spuma ofera cea mai inalta performanta in comparatie cu alte produse. Aceasta este o modalitate de izolare ideala pentru mansarda, subsol si pereti exteriori expusi. Prin pulverizare spuma sigileaza spatiul etans, ofera o valoare R foarte mare (coeficientul care masoara fluxul conductiv de caldura) si actioneaza ca o bariera impotriva vaporilor. Dupa instalare, spuma imbunatateste considerabil eficienta energetica si ofera economii semnificative de energie sezon dupa sezon. Nu uitati sa apelati la meseriasi profesionisti in amenajari interioare pentru a decora mansarda.

Izolatia cu vata minerala

Izolatia din vata minerala are proprietati termice excelente si ofera performante pe termen lung. Instalata profesional, vata minerala reduce, de asemenea, zgomotul si poate fi tratata cu substante de tip ignifug. Acest produs este fabricat din materiale reciclabile si permite o instalare eficienta din punct de vedere al costurilor. In locuintele de dimensiune  medie, izolatia din vata minerala este o instalatie ideala pentru mansarde, precum si pentru pereti exteriori.

Izolatia cu fibra de sticla

Izolatia cu fibra de sticla este cel mai adesea instalata in mansarda si pe peretii exteriori. Fibra de sticla este ingnifuga si fonoabsorbanta. Atunci cand este instalat in parametrii optimi, acest produs ofera performante excelente de izolare. Pentru cele mai bune rezultate, se va aplica adesea si izolatie cu spuma si realiza o instalatie combinata.

            In final, vrem sa iti amintim de ce este izolarea casei esentiala si care sunt beneficiile concrete ale acesteia. Indiferent de tipul ei, izolatia este conceputa pentru a servi drept  bariera de protectie pentru casa ta impotriva frigului, caldurii si a umiditatii. Ea previne infiltrarea vaporilor de apa si erodarea peretilor si astfel previne orice tip de lucrari pentru reparatii acoperis. O izolare de calitate nu permite scurgeri de apa prin acoperis. Acesta situatie poate avea consecinte destul de grave daca nu se iau masurile necesare cat mai repede cu putinta: deteriorarea tavanului si a peretilor camerelor superioare, aparitia mucegaiului generat de umezeala din pod ce poate avea efecte foarte nocive pentru sanatatea celor care locuiesc in casa, riscul aparitiei scurtcircuitelor pe cablurile electrice in contact cu apa infiltrata. Astfel, investitia intr-o izolare termica de calitate a casei este foarte bine justificata. In plus, o locuinta bine izolata termic inseamna facturi mai mici pentru utilitati, o structura mai sigura a locuintei, dar si o mai buna calitate a aerului interiorul acesteia.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.