18 mai 2024

Ce beneficii ai daca achizitionezi masini rulate de la dealeri auto

3 min read
masini de vanzare

Esti pe cale sa cumperi o masina, dar nu vrei sa cheltuiti o exagerare? Luati in considerare cumpararea unuia folosit: in zilele noastre puteti obtine oferte excelente, gasind vehicule in stare buna, la preturi mai mult decat avantajoase. Dar la ce sa fii atent? Si este mai bine sa contactati un dealer sau o persoana fizica? Iata ghidul final cu toate raspunsurile pe care le cautati.

De ce sa cumperi o masina uzata?

In primul rand, pentru economiile reale in comparatie cu o masina noua. Multe masini second hand de astazi, daca sunt bine intretinute, sunt inca in masura sa ofere performante excelente si continua sa functioneze optim chiar si dupa multi ani de la data inregistrarii. Dar este bine sa nu neglijam unele aspecte care trebuie tinute sub control in momentul cumpararii. Iata care dintre ele.

Este mai bine sa cumparati o masina uzata de la o persoana fizica sau de la un dealer?

Ambele alegeri au argumente pro si contra. Cumpararea utilajului uzat de la un dealer specializat sau de la un dealer va ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa, dezavantajul este ca pretul este mai mare decat cumpararea de la o persoana fizica.

In acest din urma caz, trebuie amintit ca transferul dreptului de proprietate este pe cheltuiala dvs., in timp ce prin intermediul reprezentantei este dealerul care se ocupa de partea birocratica. Pe de alta parte, insa, apeland la o persoana fizica, puteti economisi considerabil.

Te-ai gandit vreodata sa cumperi online? Danoveauto.ro este un portal specializat in masini de vanzare second hand, cu sute de modele. Aici puteti naviga in deplina siguranta in cautarea masinii dorite, avand garantia unui anunt serios si verificat. Este foarte usor si intuitiv: mai tarziu in paragraful dedicat va vom arata cum sa o faceti.

Ce trebuie verificat inainte de a cumpara o masina uzata?

O masina uzata poate aparea in stare buna, dar nu uitati ca nimic nu este ceea ce pare. In acest sens, mai ales daca procedati printr-o persoana privata, cereti unui mecanic sa va insoteasca la programare pentru a vizualiza vehiculul. Iata ce trebuie verificat:

La prima vedere, verificati daca exista urechi sau zgarieturi pe suprafata, verificati daca usile se inchid lin, verificati aripile daca sunt in stare buna, verificati si starea cadrului si a fetei inferioare. Nu treceti cu vederea posibila prezenta a petelor de rugina sau umezeala.
Cu ajutorul mecanicului, el verifica, cerand sa vada: lichidul de racire si fluidul de transmisie (nu trebuie sa fie negru), uleiul (nu trebuie sa fie spumos), lichidul de frana (nu trebuie sa fie negru).
Cereti intotdeauna o calatorie de test, cu vanzatorul la volan si cu voi asezat pe partea pasagerului.
In cele din urma, faceti o cercetare cu privire la istoricul masinii: cereti sa vizualizati brosura de intretinere, certificatul de proprietate (pentru a verifica daca vanzatorul este proprietarul real al vehiculului) si verificati daca nu exista ipoteci pe vehicul.

Amintiti-va doua informatii importante: daca masina nu este in stare optima si are nevoie de unele reparatii, insistati sa obtineti o reducere. In cazul in care acest lucru nu este acordat, solicitati vanzatorului sa aranjeze ca acesta sa fie reparat pe cheltuiala sa.

In plus, daca masina dupa cumparare prezinta probleme grave, dificil de prezis, stii ca legea prevede dreptul de retragere, dar numai pentru masina uzata de la un dealer. Aceasta este garantia conformitatii despre care am vorbit in paragraful anterior, care dureaza 12 de luni, conform careia vehiculul, in fata unor anomalii grave, trebuie reparat prin restabilirea conditiilor de conformitate.

Daca nu aveti toti banii nu va faceti probleme, sunt multi dealeri auto care ofera masini de vanzare in rate fixe, cu sau fara avans.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.