23 aprilie 2024

Alege cea mai buna placa de par

2 min read

Alegerea unei placi de indreptat parul, poate fi destul de greu de realizat, pentru ca exista pe piata sute de variante. Exista cateva modalitati simple de a alege placa de par potrivita pentru tine. Cel mai bine este sa alegeti placa cu cele mai bune caracteristici tehnice. In primul rand, va trebui sa te asiguri ca placa de par are setarile de caldura variabile, cu temperaturi diferite, ca sa poata functiona mult mai bine pe diferite tipuri de par.

Trebuie sa fi atenta ca, placa de par sa aibe un cablu lung si timp de recupereare rapida. Timpul de recuperare se refera la timpul necesar pentru ca placa sa se incalzeasca, dupa care caldura sa fie transferata de la placa la par. Cele mai bune placi sunt cele care au ca timp de recuperare 1 minut sau mai putin.

Evitati placile de par recomandate pentru parul umed, pentru ca dauneaza grav parului si  sunt un pericol de electrocutare.

Cele mai bune placi sunt cele de titan, apoi cele ceramice. Importante sunt  si elementele de incalzire din interiorul placilor. Elementele ceramice de incalzire sunt cea mai buna optiune pentru distribuirea uniforma a caldurii. Nu folosi o placa de par cu radiatoare metalice elicoidale, pentru ca folosesc aceeasi tehnologie ca prajitoarele de paine, astfel ca iti vor “praji” parul.

Cea mai buna tehnologie din 2012 este placa de titan cu elemente ceramice de incalzire.Alege placa de par , care are cele mai bune recenzii si cere sfaturi de la cei care o folosesc deja. Placa de par aleasa trebuie sa se potriveasca tipului tau de par, astfel ca, daca ai un par fin, iti trebuie o placa de par cu temperatura reglabila, sau o placa care se incalzeste doar pana la  aproximativ 120 de grade celsius. Iar, daca parul tau este foarte gros si aspru, ai nevoie de o placa care ajunge pana la 220 de grade celsius.

Insa, oricat de buna ar fi placa de par, folosirea acesteia in mod constant, poate face parul mai tern si uscat. Este imposibil sa repari parul complet prin tratamente, solutia cea mai buna fiind sa-l tai si sa-l lasi sa se regenereze. Totusi, exista anumite metode prin care ii poti reda vitalitatea pierduta.

Specialistii recomanda un tratament de par compus din ulei de masline, albus de ou. Poti adauga si 4-5 picaturi de vitamina E in samponul pe care-l folosesti, aceasta ajutand parul sa arate mai sanatos, stralucitor si matasos.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.