23 aprilie 2024

Tipuri de plite incorporabile

2 min read

Atunci cand iti vine in minte sa iti transformi bucataria intr-un moderna, e bine sa cauti cele mai practice modele de electrocasnice. Cele mai noi modele de la producatorii de top vin echipate cu tehnologii care permit functionarea aparatelor la cel mai inalt nivel cu functii multiple.

In prezent, aragazul clasic nu mai este atat de modern deoarece oamenii vor sa isi monteze echipamentele direct in mobilier pentru a economisi spatiu. De exemplu, daca nu gatesti la cuptor foarte des, poti alege o plita incorporabila. Ai la dispozitiei pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente mai multe tipuri de plite incorporabile:

Plita pe gaz

Acest tip de plita incorporabila pe care o poti achizitiona online se poate monta direct in blatul sau pe blatul de ebucatarie. Plitele pe gaz sunt similare cu cele de pe aragaz. Alimentarea pe gaz este principalul avantaj al acestor plite incorporabile deoarece ai un consum mic pe factura. Fata de alte tipuri de plite, pe cele cu gaz poti sa gatesti linistit si atunci cand nu ai curent in casa sau sa folosesti orice tip de oala.

Aceste plite nu sunt extrem de populare fiindca vin la pachet si cu mai multe dezavantaje fata de concurenta. De exemplu, sunt mai greu de intretinut si curatat. Gratarele se pot murdari destul de mult si curatarea poate fi dificila daca nu ai grija sa le cureti des. Noile reglementari intrate in vigoare recent nu mai permit utilizarea alimentarii pe gaz fara un senzor special de gaz, furtun flexibil plus verificari din partea specialistilor. Practic poate fi o mare bataie de cap doar pentru alimentarea la gaze.

Plita vitroceramica

Una din cele mai noi tipuri de plite incorporabile foloseste ca sursa de alimentare curentul electric. Cu ajutorul acestuia incalzeste elementul din plita care transfera caldura spre exterior direct prin ceramica. Astfel se pot incalzi usor oalele pe care le pui direct pe ceramica. Este o functie de incalzire asemanatoare cu cea a resoului. Are un aspect interesant si se pot pune pe ea toate tipurile de oale si cratite fara sa se zgarie.

Plita cu inductie

Foloseste ca sursa de alimentare curentul electric, dar are o alta tehnologie de incalzire destul de asemanatoare cu incarcarea wireless a gadget-urilor. Este o tehnologie noua care permite transferul de caldura in tigai compatibile cu acest tip de plita. Acesta este si principalul dezavantaj, faptul ca ai nevoie de tigai speciale pentru a gati pe plita cu inductie.

Tu ce tip de plita preferi?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.