23 aprilie 2024

Rolul unui evaluator de risc si cum trebuie sa il alegi pentru firma ta

3 min read
evaluator de risc

In orice zona a mediului de afaceri, exista riscuri care pot afecta companiile, salariatii acestora, precum si clientii care decid sa apeleze la produsele sau serviciile lor. Pentru ca riscurile sa fie identificate si gestionate in mod corespunzator, trebuie sa se efectueze o analiza de risc la securitatea fizica.

Cu ajutorul unui evaluator de risc, te poti asigura ca firma ta se supune obligatiilor impuse prin lege. De asemenea, o firma profesionala te poate ajuta cu intocmirea documentelor necesare, precum si cu implementarea tuturor masurilor de care ai nevoie, pentru a avea o afacere cat mai bine protejata.

Daca vrei ca toate aceste lucruri sa fie posibile, este important sa stii cum sa alegi firma care sa realizeze analiza de risc la securitatea fizica pentru afacerea pe care o detii sau o gestionezi. Afla in continuare cand ai nevoie de astfel de servicii si in functie de ce criterii trebuie sa alegi evaluatorul.

Cine are nevoie de un evaluator de risc

Analiza de risc la securitatea fizica este o actiune pe care trebuie sa o ia mai multe categorii de firme. Mai exact, este vorba despre acele afaceri care gestioneaza bunuri si valori pentru care trebuie luate masuri speciale de protectie. Un evaluator de risc identifica vulnerabilitatile firmei si metodele prin care ele pot fi gestionate eficient.

Desfasurarea unei analize de risc este obligatorie in Romania pentru mai multe categorii de afaceri. Obligativitatea este stipulata in Legea 333 din 2003, articolul 66, iar ea este valabila pentru urmatoarele tipuri de institutii si firme:

  • societatile comerciale de orice fel (SCS, SCA, SA, SRL, SNC, SCS);
  • regii autonome;
  • institute nationale de dezvoltare;
  • institute nationale de cercetare;
  • ministere si alte institutii care tin de administratia publica;
  • societatile nationale si companiile de stat.

Asadar, este vorba atat despre entitati private, cat si despre entitati publice. Pentru a indeplini aceasta obligatie legala pentru firma ta, este necesar sa apelezi la un evaluator de risc care iti poate oferi urmatoarele beneficii:

  • Adaptabilitate – evaluatorul de risc potrivit pentru tine este cel care are capacitatea de a se adapta specificului afacerii pe care o desfasori. Acesta isi va ajusta resursele si tehnicile de lucru, in functie de obiectul de activitate si resursele firmei tale.
  • Experienta –  si experienta evaluatorului este foarte importanta, deoarece aceasta te asigura ca ai de a face cu profesionisti care au mai interactionat cu situatii asemanatoare cu cea a firmei tale si astfel, pot gasi rapid solutii cat se poate de bune.
    Resurse de top – o firma de paza care ofera servicii de evalaure de risc trebuie sa le completeze si cu servicii de paza. Acestea trebuie sa fie prestate prin intermediul unor resurse umane profesioniste si al unor resurse tehnologice cat mai moderne si conectate la necesitatile unei afaceri de pe piata actuala.

Acceseaza site-ul MaoProtect.ro si afla cum poti sa intri in contact cu o firma de paza profesionala, care te poate ajuta cu analiza de risc la securitatea fizica, necesara pentru afacerea ta. Astfel, vei avea posibilitatea sa beneficiezi de servicii personalizate, desfasurate de profesionisti experimentati!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.