23 aprilie 2024

Noi trenduri de urmarit in industria solara in 2022

3 min read
trenduri energie solara

In ciuda pandemiei de COVID-19, industria energiei solare a fost remarcabil de rezistenta. Imbunatatirile rapide ale tehnologiei, stimulentele guvernamentale pentru panourile solare si cresterea competitivitatii bateriilor de stocare a energiei solare au contribuit la stimularea implementarii energiei curate. Astfel, au aparut noi trenduri in industria solara.

Desi 2022 pare a fi un an foarte promitator pentru instalatiile de energie solara, exista cateva obstacole potentiale pe parcurs. Deci, la ce ar trebui sa va asteptati pentru 2022 si cum va puteti pregati? Identificarea tendintelor viitoare va poate ajuta sa va adaptati la climatul de afaceri in schimbare in 2022 si ulterior.

Tehnologia solara va continua sa se imbunatateasca

Panourile solare continua sa devina mai eficiente, permitand caselor si intreprinderilor sa produca mai multa energie electrica intr-un spatiu limitat. Panourile solare fotovoltaice sunt din ce in ce mai usoare, au un aspect mai elegant si un profil mai subtire, facandu-le mai atractive din punct de vedere vizual. In plus, sindrila solara devine din ce in ce mai raspandita si exista mai multe produse disponibile decat oricand. In ciuda acestor imbunatatiri, costurile energiei solare par sa ramana relativ stabile.

In plus, multi producatori de panouri solare ofera garantii mai lungi decat oricand, facand din energia solara o investitie mai sigura. Chiar si panourile solare lichide sunt dezvoltate si sunt promitatoare. De asemenea, invertoarele solare avanseaza, ajutand la cresterea eficientei totale a sistemului solar.

Aplicatiile solare suplimentare vor castiga popularitate

Pe masura ce tehnologia energiei solare avanseaza, utilizarea acesteia intr-o varietate de produse devine din ce in ce mai raspandita si mai accesibila. De exemplu, luminile stradale cu LED alimentate cu energie solara reduc facturile la energie si emisiile de carbon in multe zone urbane, protejand in acelasi timp siguranta publica si promovand eficienta energetica. Barierele de zgomot fotovoltaice de-a lungul autostrazilor fac comunitatile din apropiere mai locuibile, generand in acelasi timp energie regenerabila. In plus, incarcatoarele EV sunt alimentate din ce in ce mai mult de panouri solare.

Asteptati-va sa vedeti extinderea aplicatiilor solare fotovoltaice pe masura ce se gasesc noi utilizari pentru energia solara. Mentinerea la curent cu aceste tendinte ar putea deschide oportunitati pentru noi oferte de servicii. Acum, energia solara nu se mai rezuma la un simplu panou solar apa calda. Sunt si alte utilizari demne de mentionat.

Cererea va creste in viitor

Preocuparea fata de schimbarile climatice si reducerea costurilor fotovoltaice alimenteaza cresterea intr-o tranzitie catre o energie curata. Pe masura ce capacitatea solara si preocuparea cu privire la durabilitate creste, la fel creste si nevoia de servicii de instalare. La fel, acum ca exista mai multe sisteme de operare decat oricand, exista si mai multe sisteme de intretinut si reparat.

Daca este posibil, angajati niste tehnicieni noi care au trecut prin programe de formare  sau au experienta anterioara in instalarea energiei solare sau in vanzari.

Statele Unite s-au confruntat cu mai multe intreruperi de curent semnificative in ultimii doi ani, ceea ce a determinat mai multi clienti potentiali sa ia in considerare bateriile solare. De exemplu, criza electrica din Texas din 2021 a lasat milioane de case fara electricitate, unele pentru mai multe zile.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.