15 iunie 2024

Lentilele "MyOJunior" pentru controlul miopiei la copii

2 min read

Miopia este o afectiune al ochiului din ce in ce mai frecventa. Daca in trecut erau afectate mai mult populatiile orientale, astazi miopia a cuprins intreaga Europa.

Din ce in ce mai des sunt afectati copii care nu au un istoric de miopie in familie, adica nici un parinte, bunic sau unchi/matusa nu sufera de aceasta afectiune oculara. Mai mult de atat, miopiile care se intalnesc astazi afecteaza copii din ce in ce mai mici si ating valori mai mari decat in trecut.

Miopia este un viciu de refractie dar in acelasi timp si o boala oculara care predispune ochiul la afectiuni precum glaucomul si dezlipirea de retina. Cu toate acestea exista si vesti bune in special in privinta copiilor. Cu cat mai repede este descoperita miopia cu atat mai eficient se poate interveni.

La clinica de oftalmologie pediatrica Kidoptik din Bucuresti Sector 1, se pot consulta copii de la varsta de 6 luni.

Daca in trecut erau eficiente lentilele de contact dure, astazi exista solutii mai moderne. Din experienta noastra lentilele de contact dure sunt foarte dificil de manevrat de catre copii mici si predispun la infectii oculare, cateodata severe. Managementul eficient al miopiei se poate realiza astazi cu ochelari care functioneaza precum lentilele de contact dure din trecut si pot incetini progresia miopiei.

Lentilele care se folosesc in scopul acesta se numesc lentile de defocusare si se bazeaza pe principiul defocalizarii miopice si a vederii simultane centrale si periferice. O lentila astfel conceputa presupune existenta unei zone optice centrale de aproximativ 10 mm pentru corectarea erorilor de refractie la distanta-departare si 450 de micro-lentile circulare minuscule cu o putere relativa pozitiva de 3,52 dioptrii  distribuite egal in intreaga circumferinta periferica intr-un model de tip fagure.

Lentilele respective, MyOJunior sunt sigure si special concepute pentru copii. In procesul lor de fabricatie se folosesc meteriale subtiri, usoare si rezistente la impact cu protectia impotriva razelor solare UV, Invelisul lor hidrofug si antireflex le face usor de intretinut si de curatat. Recomandam insa sa folositi solutii speciale din optici medicale si nu ce se gaseste la supermarket.

Lentilele de defocusare va pot ajuta!

Studii universitare au aratat ca interventia precoce si personalizata asupra miopiei poate incetini semnificativ progresia miopie, iar riscurile ulterioare ale bolilor asociate sunt de asemenea, reduse.

Faceti  o consultatie oftalmologica.

Diagnosticul precoce al miopiei poate salva vederea copilului dumneavoastra. Faceti o programare sunand la clinica de oftalmologie pediatrica KIDOPTIK din Bucuresti Sector 1 sau trimiteti un mesaj pe website, la sectiunea de contact. Suntem bucurosi sa va consultam si sa va explicam cum se poate interveni asupra progresiei miopiei cu mijloace moderne si eficiente.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.