18 mai 2024

Iluminatul exterior cu proiectoare cu LED

4 min read
Logic Light

Proiectoarele cu LED-uri sunt soluții excelente de iluminat concepute pentru a ilumina grădinile, terasele, panourile publicitare sau fațadele clădirilor. Acestea sunt adesea utilizate pentru iluminatul utilitar în aer liber și pentru iluminatul de securitate.

Un proiector asigură iluminarea unei zone, mai degrabă decât să producă un fascicul îngust de lumină, așa cum face un reflector. Cu aceste lumini, vă puteți ilumina curtea, parcarea sau alte zone mari pe timp de noapte. Este important să luați în considerare nivelul de luminozitate, puterea și consumul de energie al fiecărui cip LED atunci când cumpărați proiectoare led.

Aceste proiectoare au o varietate de aplicații, cum ar fi iluminatul de securitate și de peisaj. Ele sunt instalate de obicei de-a lungul pereților sau în colțuri, cu un suport de montare integrat care le permite să fie atașate cu ușurință oriunde există un spațiu adecvat pentru ele

Lumina este de obicei difuză și poziționată mai aproape de sol decât un reflector, astfel încât luminează uniform o întreagă zonă, mai degrabă decât un anumit lucru din cadrul acesteia

Diferența dintre cele două tipuri de proiectoare constă în unghiul fasciculului

În general, proiectoarele sunt mai mici decât reflectoarele și au un unghi mai îngust al fasciculului. Acest lucru le face ideale pentru evidențierea unor obiecte sau zone specifice, cum ar fi un semn de intrare. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a crea un efect de reflector prin utilizarea unor culori diferite pe fiecare proiector.

Reflectoarele sunt, de obicei, mai mari decât proiectoarele și au un unghi mai larg al fasciculului, ceea ce le face perfecte pentru iluminarea unor zone mari, cum ar fi drumurile sau depozitele, pentru a reduce consumul de energie fără a compromite vizibilitatea (și siguranța).

Utilizări comune ale proiectoarelor

  • Iluminat de securitate – Proiectoarele sunt adesea folosite pentru a ilumina perimetrul clădirilor, parcările și alte zone în care securitatea este o problemă.
  • Iluminatul peisajului – Proiectoarele pot adăuga dramatism și interes grădinii dvs. Dacă aveți o zonă mare care are nevoie de lumină, dar nu doriți să fie suficient de luminoasă pentru a citi sau a vă plimba noaptea, utilizarea proiectoarelor poate fi prea puternică pentru nevoile dvs. De asemenea, puteți utiliza proiectoare în locul spoturilor dacă doriți ceva mai puțin intens decât ceea ce vine de la spoturile tradiționale, dar care să aibă totuși un efect atractiv asupra proprietății sau curții dumneavoastră.
  • Iluminat arhitectural – Iluminatul arhitectural utilizează diferite tipuri de lămpi care produc diferite tipuri de efecte în funcție de tipul de aspect pe care îl doriți (de la accente subtile la efecte dramatice). Corpurile de iluminat au tendința de a fi mai luminoase decât alte tipuri, deoarece sunt proiectate special în acest scop; cu toate acestea, au prețuri mai mari decât cele folosite doar ca elemente decorative, așa că nu le folosiți decât dacă este necesar!

Luați în considerare nivelul de lux, puterea și consumul de energie

Este important să luați în considerare nivelul de lux, puterea și consumul de energie al fiecărui cip LED atunci când cumpărați proiectoare cu LED.

Puterea luminoasă se măsoară în lumeni, dar nu este singurul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare. De asemenea, este important să luați în considerare și alte calități, cum ar fi temperatura de culoare, intensitatea fasciculului și unghiul fasciculului, care vor afecta modul în care proiectorul dvs. cu LED-uri iluminează o zonă sau un obiect.

Proiectoarele cu LED sunt concepute pentru a fi durabile și rezistente

Designul proiectoarelor cu LED-uri înseamnă că sunt ideale pentru proiecte în aer liber. Carcasa este fabricată din policarbonat, care este foarte rezistent și durabil, în timp ce lentila este fabricată din policarbonat sau acrilic. Aceste materiale sunt, de asemenea, rezistente la intemperii, astfel încât le puteți utiliza în toate tipurile de vreme, inclusiv în ploaie și zăpadă. Componentele electrice sunt protejate de un material de etanșare din silicon care împiedică pătrunderea umezelii în unitate.

Proiectoarele cu LED-uri sunt eficiente din punct de vedere energetic și ușor de utilizat

Proiectoarele cu LED-uri sunt eficiente din punct de vedere energetic și ușor de utilizat. Spre deosebire de becurile tradiționale, LED-urile utilizează o fracțiune din energia electrică necesară pentru becurile cu incandescență sau pentru luminile fluorescente. În plus, luminile cu LED nu conțin mercur sau alte substanțe chimice dăunătoare care pot fi periculoase pentru sănătatea umană în cazul unor scurgeri în caz de accident.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.