22 iulie 2024

Cum se poate securiza un magazin? Metodele cu eficienta dovedita!

3 min read
sertar bani

Daca ai un magazin in cadrul caruia vinzi produse, cu siguranta te intereseaza modalitatile care iti pot mari valoare incasarilor. Sumele pe care le primesti din partea clientilor tai in schimbul marfurilor pe care le comercializezi pot fi platite fie prin card bancar, fie prin numerar. Desi, in prezent, Romania obliga firmele care au o cifra de afaceri anuala mai mare de 50.000 de lei sa detina sisteme de plata prin card bancar, in tara noastra inca se foloseste numerarul destul de mult.

Un dezavantaj al banilor lichizi este reprezentat de posibilitatea ca acestia sa fie furati. Pentru ca pagubele cauzate de astfel de incidente sa fie evitate, in calitate de proprietar de magazin, te poti ocupa de dotarea spatiului comercial cu masuri de protectie anti-furt. In continuare, iti vom prezenta cateva dintre cele mai populare si eficiente variante prin care poti evita neplacerile si prin care te poti asigura ca banii si marfurile tale sunt in siguranta completa.

 

Sertar de bani si alte metode de protectie a banilor si marfurilor

Foloseste sertarul de bani

Un sertar bani este o cutie special creata pentru a pastra banii cash in cele mai bune conditii de siguranta. Sertarul este produs din materiale plastice si metalice rezistente si are in dotare sisteme de inchidere si blocare care nu pot fi actionate decat prin cheie. Se recomanda ca sertarul sa se monteze prin fixare intr-o zona aflata sub controlul managerului de magazin, cat mai bine securizata si monitorizata.

Pe TehnicaFiscala.ro gasesti modele de sertar de bani compartimentate inteligent – pot „gazdui” atat monede, cat si bancnote de orice dimensiune. Sertarele sunt produse astfel incat sa reziste foarte bine in timp si sa faca fata tentativelor de spargere, fiind proiectate sa se inchida ermetic si sa poata fi deschise doar prin utilizarea cheii.

Foloseste sisteme de monitorizare video

Supravegherea video a magazinelor este o masura de securitate de baza. Cu ajutorul sistemelor moderne de supraveghere, sunt obtinute doua efecte pe care orice proprietar de magazin si le doreste. In primul rand, ele au rol de preventie, deoarece existenta lor va determina hotii sa renunte la intentiile pe care le au. In al doilea rand, daca exista acte de vandalism sau jafuri, sistemele pot ajuta la identificarea celor responsabili.

Pentru a putea fi eficiente, trebuie ca sistemele de monitorizare sa fie pozitionate in mod inteligent si sa actioneze asupra zonelor vulnerabile, precum zona caselor de marcat si cea a iesirii din magazin. Raioanele trebuie sa fie supravegheate foarte bine de asemenea.

Foloseste sisteme de alarma

Pe langa numerar, sunt vulnerabile in fata furturilor si produsele pe care le comercializezi. Daca ai un magazin in care sunt vandute produse alimentare, haine, bauturi sau obiecte de dimensiuni mici, acestea pot fi sustrase destul de usor. Combaterea actelor de acest fel se poate face prin intermediul sistemelor de alarma. Pozitionate la iesirea din magazin, ele vor detecta tentativele de sustragere a marfurilor si se vor activa, la nevoie.

La fel ca sistemele de supraveghere video, simpla existenta a lor va determina hotii sa se gandeasca de doua ori inainte de a incerca sa fure din unitatea ta comerciala.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.