15 iunie 2024

Antrenamentul fizic dupa 40 de ani

3 min read
fitness la 40 de ani

Nu cu mult timp in urma, medicii le-au spus oamenilor sa fie mai moderati odata ce ajung la 40 de ani . Ei credeau, atunci cand era vorba de „fitness dupa 40 de ani” ca inima nu poate rezista mult la stres si ca cel mai bine era ca oamenii trecuti de aceasta varsta sa faca sport cu moderatie.

Evident, lucrurile s-au schimbat si avem un numar de oameni uimitoare carora sa le multumim pentru asta. Laird Hamilton si sotia sa, Gabrielle Reece , formeaza un cuplu excelent pentru a ramane activi pe masura ce imbatranesti. Randy Couture , Dara Torres si George Foreman ne-au aratat toti ca este posibil. Si datorita faptului ca multe sporturi sunt acum pe grupe de varsta, exista o multime de optiuni pentru cei care doresc sa ramana activi mai tarziu in viata.

Dar trebuie sa fim sinceri cu noi insine. La patruzeci de ani nu o sa fii mai bun decat erai la douazeci de ani, decat daca ai fi fost foarte sedentar. Biologia nu mai este de partea ta si face recuperarea mai grea si progresul mai lent. Puteti sa va faceti un program de antrenament sala fitness potrivit varstei.

Fitnessul dupa 40 de ani incepe cu a-ti aminti ca ai peste 40 de ani

Primul pas este simplu, desi nu-ti vine sa crezi. Primul pas este sa te relaxezi. Nu ai douazeci de ani. Nu mai esti Superman, indiferent cat de dur ai fost in copilarie.

Trebuie sa fii realist in ceea ce priveste antrenamentul si recuperarea acum. Daca ai avut o zi proasta la serviciu sau ai dormit putin pentru ca ai fost ingrijorat de testul fiului tau astazi, atunci nu este cea mai buna zi pentru sala, dar nici nu trebuie sa renunti. Poti merge doar pe banda atunci cand simti nevoia de ceva agitatie. Un antrenament dupa varsta de 40 de ani va fi mai moderat decat unul pentru cei mai tineri, insa tot vei face miscare.

Cum sa faci antrenamentul de forta

Dupa blocul de stretching poti lucra la forta daca esti in sala. Alege doua exercitii care nu concureaza unul impotriva celuilalt. Exemple bune sunt squat-urile si tragerile frontale, squat-urile frontale si deadlift-urile romanesti, press-urile si tragerile, sau deadlift-urile si presele.

O regula generala buna este sa efectuati fiecare exercitiu timp de trei pana la cinci seturi de trei pana la cinci repetari. Timpul total luat aici va fi de aproximativ douazeci de minute. Multi oameni spun ca aveti nevoie de mult mai multa munca decat atat, dar specialistii nu sunt de acord. Cu o capacitate de recuperare mai mica, veti descoperi ca obtineti de fapt mai multe rezultate daca faceti putin mai putin.

Adaugati intinderi suplimentara si reduceti cantitatea de seturi efectuate cu o treime pentru a va asigura ca recuperarea este optimizata. Dupa ce ai facut mai multa munca decat ai incercat pana acum, nu ai nevoie si de mai multa munca, ai nevoie de mai multa odihna. Termina fiecare sesiune cu mai multe intinderi pentru a elibera muschii pe care i-ai lucrat.

Ne propunem ca clientii nostri sa faca trei sesiuni de forta in fiecare saptamana. Acestea sunt cel mai bine plasate in zile alternative, astfel incat programul de luni, miercuri, vineri sau marti, joi si sambata sa functioneze cel mai bine. Cu toate acestea, a avea peste patruzeci si peste aduce adesea provocari sub forma unei responsabilitati in plus si va trebui sa va faceti programul de asa natura.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.