Informatii utile despre infertilitate masculina
Din cauza vietii atat de stresante si nu doar atat, pe care o ducem cu totii, pentru multe cupluri conceperea unui copil ajunge sa fie o problema din cauza infertilitatii masculine, o problema frecvent intalnita. Cand ne referim la fertilitatea unui barbat, vorbim de fapt despre cantitatea si calitatea spermei sale. In cazul in care numarul de spermatozoizi pe care un barbat ii ejaculeaza este scazut sau calitatea spermei este una scazuta, va fi dificil sau chiar uneori imposibil ca el sa provoace o sarcina.
In continuarea articolului, doctormit.ro ne prezinta care sunt cauzele infertilitatii masculine. Asadar, infertilitatea la barbati este determinata de cauze care afecteaza productia de spermatozoizi sau calitatea spermei. O mare parte a barbatilor care se confrunta cu aceasta problema au de fapt o deficienta in a produce sperma in testicule deoarece exista un numar destul de mic de spermatozoizi sau sperma produsa nu functioneaza corect.
Factorii de risc care duc catre infertilitatea masculina sunt reprezentanti de consumul de tutun si alcool, consumul de droguri, obezitatea, expunerea la toxine, supraincalzirea testiculelor, cazuri de infertilitate in familie sau chiar anumite afectiuni medicale precum tumori sau boli cronice.
Cel mai important semn al infertilitatii masculine este capacitatea de a concepe un copil. De altfel nu sunt semne sau simptome evidente ca in cazul altor afectiuni. Cu toate acestea, infertilitatea poate fi si un dezechilibru hormonal.
Insa, exista semne sau simptome secundare care pot fi asociate cu infertilitatea masculina precum probleme cu functia sexuala prin aparitia dificultatii la ejaculare sau un volum mic de lichid seminal, scaderea libidoului sau dificultati in mentinerea erectiei. Pe de alta parte pot sa apara dureri sau umflaturi in zona testiculelor.
Ca si tratament pentru infertilitatea masculina, medicii recomanda fie unul medicamentos, hormonal sau chirurgical. Tratamentul poate sa ajute la imbunatatirea fertilitatii in afectiuni precum disfunctia erectila sau ejacularea precoce. Mai mult decat atat, medicul poate sa recomande tratament hormonal in cazurile in care infertilitatea este de natura hormonala.
Din pacate, sunt si cazuri cand problemele de fertilitate masculina nu pot fi tratate si este imposibil ca un barbat sa poata sa conceapa un copil.
Desi de multe ori infertilitatea masculina nu poate fi prevenita putem totusi sa controlam factorii de risc astfel incat sa nu ne confruntam cu o astfel de problema. Printre masurile de precautie pe care le putem lua se numara: evitarea fumatului, limitarea sau eliminarea completa a alcoolului, evitarea consumului de droguri, sa acordam o atentie deosebita greutatii corporale, sa reducem stresul pe cat posibil si sa evitam expunerea la pesticide, metale grele sau alte toxine daunatoare organismului.
Pentru a putea afla mai multe informatii despre infertilitatea masculina accesati linkul www.doctormit.ro.