23 aprilie 2024

Iernarea florilor de balcon

3 min read
iernarea florilor de alcon

Cu sosirea sezonului rece, este important sa stii cum sa ingrijesti corect florile de balcon pentru a le pregati pentru iarna. Cu putina grija si atentie, poti asigura ca plantele tale vor inflori din nou spectaculos in primavara. Pentru a putea avea grija corect de florile tale, iti vom explica modalitatile corecte de iernare a florilor de balcon si vom discuta despre utilizarea fertilizantului Osmocote pentru a le oferi nutrientii necesari.

 

Florile ofilite se taie si se indeparteaza

Inainte de a incepe procesul de iernare, este important sa examinezi atent plantele de balcon si sa indepartezi toate florile ofilite sau frunzele deteriorate. Acest lucru nu doar imbunatateste aspectul plantelor, ci si previne posibilele probleme de sanatate. Taierea florilor ofilite incurajeaza, de asemenea, dezvoltarea unor noi tulpini si flori. Pentru iernarea corecta a florilor de balcon este important ca nimic din ce este uscat sa nu ramana, astfel incat sa fie posibila regnerarea.

 

Florile trebuie sa fie protejate contra frigului

Majoritatea florilor de balcon nu tolereaza temperaturile scazute si inghetul. Inainte de prima inghetata, aducerea plantelor de balcon in interior sau intr-un spatiu protejat este esentiala. Poti folosi un sera temporara sau un balcon inchis, daca este disponibil. Daca mutarea plantelor in interior nu este posibila, acopera-le cu panze sau folie de protectie pentru a le izola termic. In cazul in care plantele incep sa dea semne ca ar ingheta este important sa se ia masuri rapid pentru ca odata ce seva ingheata complet va fi greu, poate chiar imposibil ca planta sa mai fie recuperata.

 

Nivelul de irigare trebuie sa fie cel corect

In timpul iernii, plantele de balcon au nevoie de mult mai putina apa decat in timpul sezonului de crestere activa. Asteapta ca pamantul sa se usuce intre udari, iar apa trebuie aplicata in cantitati mai mici. Evita udarea excesiva, deoarece solul prea umed poate duce la putrezirea radacinilor.

 

Se recomanda folosirea fertilizantului Osmocote

Osmocote este un fertilizant cu eliberare lenta care poate ajuta plantele de balcon sa primeasca nutrientii esentiali pe tot parcursul iernii. Acesta elibereaza treptat nutrientii in sol, furnizand plantei ceea ce are nevoie pentru a ramane sanatoasa si pentru a-si mentine forta in perioada de iarna. Consulta instructiunile de pe ambalaj pentru a aplica fertilizant Osmocote in mod corespunzator.

 

Plantele trebuie sa fe protejate contra daunatorilor si bolilor

In timpul iernii, plantele pot fi mai susceptibile la daunatori si boli, deoarece sistemul lor imunitar este slabit. Verifica regulat plantele pentru semne de invazie de daunatori si ia masuri imediate daca descoperi probleme. Asigura-te ca aerisirea spatiului unde iti tii plantele este suficienta pentru a preveni aparitia mucegaiului si a altor probleme fungice.

 

Iernarea corecta a florilor de balcon este esentiala pentru a le mentine sanatoase si viguroase, pregatindu-le pentru o inflorire spectaculoasa in primavara. Urmeaza sfaturile de mai sus pentru a proteja plantele tale de frig, udare excesiva si daunatori. Utilizarea fertilizantului Osmocote poate contribui semnificativ la furnizarea de nutrienti esentiali pentru plantele tale de balcon pe tot parcursul iernii, ajutandu-le sa ramana puternice si sanatoase.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.