Gusturile… se discuta, iar cele mai delicioase dintre ele se obtin intr-un cuptor pizza profesional
Pizza este unul dintre putinele feluri de mancare apreciate in egala masura de copii si de adulti, de persoane cu gusturi pretentioase, care vor sa savureze ceea ce mananca sau de oameni care isi doresc pur si simplu o gustare rapida, pentru ca apoi sa isi poata continua activitatea.
De-a lungul timpului, acest preparat originar din sudul Italiei a fost indragit atat de populatia saraca din Napoli, cat si de capete incoronate precum regina Margherita, care a oferit chiar numele unui sortiment. Retetele au ajuns si peste ocean, au fost usor modificate si se bucura de un real succes inclusiv in America.
Situatia nu este diferita nici in Romania, astfel incat investitia intr-un cuptor pizza are toate sansele sa se dovedeasca rapid drept una extrem de profitabila. Fie ca prefera sa il serveasca acasa ori la restaurant, romanii apreciaza acest fel de mancare si revin intotdeauna acolo unde descopera un gust pe placul lor.
Cum alegi insa un cuptor de pizza capabil sa pregateasca preparate care le vor incanta pupilele gustative, asa cum sunt cele de pe Fresco.ro?
Criterii in alegerea unui cuptor pizza
Daca deschideti o pizzerie, trebuie sa tineti cont de faptul ca numerosi clienti apreciaza in mod deosebit gustul, aroma si aspectul unei pizza pregatite intr-un cuptor pe baza de lemne.
Pe de alta parte, un astfel de echipament este mai pretentios in comparatie cu unul cu alimentare pe curent electric sau gaz. Se incalzeste mai greu, este voluminos si, in plus, este necesar un spatiu special si pentru depozitarea lemnelor. Prin urmare, o astfel de investitie se justifica mai ales daca deschideti o unitate in care pizza este principalul preparat servit. In schimb, daca este vorba de un restaurant cu un meniu mai divers, ideal este sa luati in considerare si varianta de a cumpara alte tipuri de cuptor pizza.
Timpul de incalzire de care are nevoie un produs pe baza de curent electric este mai scurt. In plus, acesta este mai simplu de manevrat si mai ieftin, fara ca gustul mancarurilor sa aiba de suferit, daca aveti un bucatar priceput in alegerea ingredientelor si combinarea lor.
Un echipament cu alimentare pe gaz se remarca, de asemenea, prin incalzirea rapida si prin pretul avantajos. Si in acest caz, le veti putea oferi clientilor preparate delicioase, fara sa aveti parte de nemultumiri. In schimb, variantele electrice sunt chiar si mai diversificate, ceea ce inseamna ca puteti alege exact modelul de care aveti nevoie in unitatea dumneavoastra de alimentatie publica, in functie de buget, necesitati (numarul de pizze care trebuie preparate in acelasi timp) etc. Fresco Expert va ofera 30 de modele electrice, 7 pe gaz si 8 pe lemne.
Un alt criteriu se refera la tipul constructiei: cu una sau doua camere de coacere ori cu banda. De asemenea, conteaza capacitatea cuptorului, care trebuie aleasa in functie de fluxul de clienti pe care va asteptati sa il aveti.
Cele mai apreciate sortimente pe care le puteti pregati intr-un cuptor pizza
Un echipament de calitate permite prepararea celor mai indragite sortimente din lume, care au sanse mari sa satisfaca deplin gusturile diverse ale clientilor.
De exemplu, Pizza Margherita, denumita astfel in cinstea reginei Margherita de Savoia, care a vizitat orasul Napoli in 1889, imbina gustul de branza mozarella cu cele de busuioc verde si rosii, intr-o combinatie de culori care le aminteste pe cele ale drapelului italian.
Quattro Formaggi le permite oaspetilor sa aprecieze indragitele branzeturi italienesti, in timp ce Pizza Hawaii, completata cu sunca si ananas, nu este deloc apreciata de italieni, dar este foarte indragita in America.
Cu ajutorul unui cuptor de pizza profesional de ultima generatie, le veti oferi clientilor ocazia de a testa diferite gusturi, pentru a-si da seama pe care il apreciaza cel mai mult.