18 mai 2024

De ce sa iti cumperi un coptor de pizza?

3 min read

Pizza… cine nu iubeste pizza? Este preparatul favorit al copiilor dar totodata si al adultilor. O pizza delicioasa nu are nevoie doar de un maestru pizzar si de ingrediente alese ci si de cuptor de pizza special, pentru ca aceasta sa iasa delicioasa. Poti cumpara mai multe instrumente pentru gratar dar cuptoarele pentru pizza sunt cele mai apreciate.

De fapt, exista trei tipuri de cuptoare de pizza: lemn, electrice si gaz.

Cuptor electric

Temperatura este primul lucru de luat in considerare atunci cand alegi un cuptor electric, deoarece este recomandabil sa cumperi cele care pot ajunge la cel putin 400 de grade Celsius (C). Aceste cuptoare pizza te vor ajuta sa obtii cele mai bune retete.

FAPT: Cand un cuptor electric atinge o temperatura de 4000 de grade Celsius, se curata singur si lasa piatra refractara complet alba; In acest fel, nu trebuie sa cureti deseurile de faina sau branza sau petele care sunt generate in procesul de coacere.

Gatitul pizza intr-un cuptor electric ar trebui sa se faca la o temperatura de 300oC, astfel incat baza sa aiba timp sa devina crocanta pe masura ce mozzarella se topeste; timpul normal de gatire este intre 3 si 4 minute.

Unele avantaje ale acestui cuptor de pizza electric sunt:

  • Un cuptor electric este mai ieftin decat un cuptor cu lemne sau gaz.
  • Economisesti mai mult spatiu.
  • Nu este necesara instalarea gazului.
  • Reprezinta economii semnificative in investitia initiala.
  • Si da, desi facturile de gaz sunt adesea mai ieftine decat lumina, consumul de energie va depinde de utilizarea si cererea ta.

Cuptor cu lemne

Nivelul tehnic al producatorului de pizza care lucreaza cu un cuptor cu lemne trebuie sa fie mult mai mare decat nivelul celui care lucreaza cu unul electric. Este necesar ca producatorul de pizza sa aiba experienta in acest tip de gatit, deoarece necesita sa inteleaga foarte bine transmisia caldurii.

Selecteaza lemn de foc adecvat (trebuie sa fie bucati usoare, nici foarte mari, nici foarte groase) care nu explodeaza si nu transfera mirosuri care pot afecta produsul; de exemplu, padurile rasinoase nu sunt recomandate.

In mod normal, cuptoarele cu lemne se incalzesc mai bine. Daca cuptorul este construit din material bun si a fost bine fabricat, acesta poate fi pastrat mai mult de opt ore la o temperatura de – aproximativ – 200oC.

Unele avantaje ale acestui cuptor sunt:

  • Fumul sau este cel mai putin daunator pentru poluarea mediului.
  • Costul per consum de energie poate fi mai mic daca productia este foarte mare.
  • Are o capacitate de productie mai mare.

Cuptoare cu gaz

Seamana cu a face o pizza intr-un cuptor cu lemne. Cu alte cuvinte, sunt necesare cunostinte speciale despre convectia cuptorului. Exista doua tipuri:

Convectie vie: atunci cand lichidul se misca, intrand in contact cu un perete fierbinte (de exemplu, cuptoarele statice pe care le cunoastem cu totii, in care nu exista ventilatoare care imping aerul)

Convectie fortata: atunci cand lichidul este miscare mecanica cu ajutorul ventilatoarelor.

DATE: Cuptoarele de pizza cu gaz se incalzesc mai repede decat cuptoarele electrice. Acest avantaj in faza de incalzire devine un dezavantaj in faza de racire, deoarece se raceste rapid.

Unele avantaje ale acestui cuptor sunt:

Incalzit mai repede.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.