15 iunie 2024

Cum te ajuta balneoterapia sa elimini stresul

2 min read

Apa minerala naturala este un termen general aplicat atat apelor de izvor, cat si altor ape continentale subterane (de la puturi adanci). Datorita temperaturii ridicate si mineralizarii, apa geotermala poate servi oamenilor din diferite zone economice pentru imbunatatirea sanatatii in timpul procedurilor de balneoterapie. Apa minerala naturala a fost considerata un instrument curativ de milenii, avand proprietati curative bine-cunoscute in ceea ce priveste prevenirea, tratamentul si reabilitarea pielii, sistemelor musculo-scheletice, cardiovasculare, endocrine, nervoase si a altor sisteme ale corpului uman. In ultimii 30 de ani, o serie de studii controlate au demonstrat eficacitatea balneoterapiei in tratarea anumitor boli, in principal afectiuni musculo-scheletice.

Datorita efectelor benefice ale balneoterapiei, tot mai multe persoane acceseaza hotel Central Calimanesti Rezervare, pentur a rezerva un loc in una dintre cele mai bune locatii pentru tratamente balneare.  

Esenta efectelor balneoterapiei (inclusiv antistres) sunt modificarile locale cauzate de influenta directa a factorilor mecanici, termici si chimici prin piele si mucoase si reactii complexe de ajustare ca urmare a mecanismelor neuroreflexive, umorale, cauzate de stimularea mecano- , termo-, baro- si chemoreceptoriilor prin substante active biochimice in timpul balneoprocedurii.

Cercetatorii din studiile de balneoterapie au folosit in mod obisnuit apa minerala cu o mineralizare totala de 0,6–31,9 g/L, excluzand studiile din Marea Moarta. Anumiti cercetatori au efectuat studiul cu 108 g/L TDS pentru a creste eficacitatea pentru populatia generala de munca. Din cate stim, nu au existat incercari cu o salinitate atat de mare a apei termale. Acest studiu poate fi primul publicat in limba engleza care aplica o astfel de aplicatie cu apa foarte concentrata, in care varsta minerala a apei nu este mai mica de 1 milion de ani.

Obiectivul studiului  a fost de a investiga influenta apei minerale geotermale cu salinitate ridicata din surse artificiale asupra stresului si oboselii marinarilor si de a gasi o masura eficienta de protectie si restabilire a sanatatii pentru persoanele care lucreaza in domenii extrem de stresante.

Baile cu apa geotermala reduc stresul, oboseala si durerea, imbunatatesc starea de spirit, managementul stresului si functiile cognitive si au un efect pozitiv asupra sistemului cardiopulmonar.

Balneoterapia cu apa geotermala s-a dovedit a fi mai eficienta pentru ameliorarea stresului si durerii decat a fost terapia prin muzica, in timp ce, pentru toate conditiile legate de stres si oboseala, a fost mai eficienta decat toate celelalte terapiile.

Balneoterapia ar putea fi o masura eficienta pentru prevenirea stresului si restabilirea sanatatii, ca parte integranta a unui program multimodal de reducere a stresului legat de munca.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.