18 mai 2024

Cum sa te comporti in mod responsabil in trafic atunci cand folosesti mijloace de transport electrice?

3 min read

Intr-un oras mare si aglomerat poti sa pierzi in fiecare zi timp pretios in trafic. Sa nu mai pomenim de faptul ca uneori si intarzii din cauza ambuteiajelor. Daca ai decis ca a venit momentul sa renunti la aglomeratia din trafic si sa iti cumperi un mijloc de transport electric atunci ai facut o alegere buna. Nu numai ca vei scapa de toate inconvenientele din trafic dar vei putea contribui si la a proteja mediul inconjurator.

Dar, asa cum procedeaza multe persoane, daca ai cumparat un mijloc de transport electric pentru a te deplasa cu acesta la servici atunci in mod inevitabil vei folosi carosabilul. Insa, pentru propria ta siguranta si a celorlalti participanti la trafic este recomandat sa ai o atitudine responsabila in ceea ce priveste respectarea legislatiei in vigoare.

Ce sa nu faci atunci cand folosesti un mijloc de transport electric?

Legislatia prevede o serie de reglementari care trebuie respectate de toti participantii la trafic iar daca ai un comportament inadecvat poti sa fii amendat sau, mai rau, sa te confrunti cu o situatie neprevazuta care sa iti puna viata in pericol. Astfel, daca vei folosi in trafic vehiculele electrice, asa cum sunt trotinetele electrice, atunci trebuie sa stii ca varsta minima pentru a le conduce este de minim 14 ani.

sursa:smart balance shop

Pentru mai multa siguranta personala si nu numai, este recomandat sa verifici intotdeauna mijlocul de transport electric pe care urmeaza sa il folosesti, astfel incat sa te asiguri ca functioneaza corespunzator. Realizeaza annual o revizie generala si efectueaza reparatiile necesare.

Atunci cand circuli cu un mijloc de transport electric exista o serie de lucruri pe care nu ar trebui sa le faci sub nici o forma iar printre acestea se numara: circulatia pe trotuare, pe autostrazi, sa conduci doar cu o singura mana, impreuna cu o alta persoana, sa te tii de un vehicul ce se afla in mers, sa nu stanjenesti circulatia altor pietoni, sa treci razant pe langa masini, sa consumi alcool inainte de a conduce un mijloc de transport electric. De asemenea, nu este recomandat nici sa asculti muzica in timp ce te deplasezi deoarece iti poate distrage atentia si sa nu auzi atunci cand claxoneaza o masina.

Deplaseaza-te in siguranta respectand regulile

Acolo unde este posibil, utilizeaza numai pistele special amenajate pentru a circula in siguranta. Daca nu este posibil, atunci foloseste marginea drumului pentru a nu stanjeni traficul auto si pentru a te asigura ca esti in siguranta. De asemenea, ca si orice alt participant la trafic trebuie sa respecti regulile de circulatie.

Mijloacele de transport electrice sunt foarte practice si in ultimul timp au inundat orasele lumii. Sunt usor de folosit, nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce priveste locul de parcare, intretinerea se realizeaza usor.

Reglementarile au fost emise pentru siguranta celor care le folosesc si nu trebuie sa fie vazute ca fiind restrictii la distractia pe care o poti avea folosind un mijloc de transport electric. Cu siguranta, vei putea sa te distrezi foarte bine si daca vei folosi un mijloc de transport electric respectand regulile de circulatie.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.