18 mai 2024

Cum sa iti amenajezi o baie cu influente zen?

3 min read

Un concept care este din ce in ce mai apreciat atunci cand vine vorba despre amenajarea baii este cel cu influente zen. Atunci cand vorbim despre aceasta influenta zen care sa se regaseasca in amenajarea baii, in mod automat duce cu gandul la calm, liniste, relaxare, armonie, meditatie. Lucruri care sunt si importante pentru o baie moderna deoarece nu ne mai petrecem timpul in baie doar pentru a indeplini rutina de ingrijire personala ci si pentru a ne relaxa.

Daca iti doresti un spatiu in care sa domine aceste influente, trebuie sa stii ca amenajarea baii in acest mod este destul de simplu de pus in practica. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cateva recomandari simple si vei avea in scurt timp un spatiu care parca te invita sa te relaxezi.

Cum sa iti creezi o baie cu influente zen?

Stilul de amenajare cu influente zen este de inspiratie japoneza si pune in prim plan atmosfera calma si linistita, culorile inspirate de natura si simplitatea. Pentru a putea recrea acest stil si in baia ta, vei avea nevoie sa lasi natura sa patrunda in interior. Amplaseaza cateva ghivece cu flori sau chiar si niste vaze cu florile tale preferate. Intr-o astfel de amenajare lumina este esentiala, asadar, asigura-te ca asiguri o cantitate suficienta. Daca nu ai o fereastra la baie, ceea ce ar fi ideal intr-o astfel de amenajare, atunci poti sa folosesti corpuri de iluminat care ofera o lumina placuta si relaxanta. Nu te baza numai pe iluminatul general ci creeaza si niste zone cu lumini de accent care vor fi foarte placute si vor contribui mult la senzatia aceea de calm si liniste pe care o cauti.

Liniile curate si simple adauga fluiditate intregului design interior al baii, asadar, nu amesteca totul si nu complica lucrurile mai mult decat este necesar. In acest an materialele naturale precum lemnul sunt foarte populare, asadar, poti alege un mobilier pentru baie din lemn care isi pastreaza culoarea naturala si desenul frumos. Spatiul trebuie sa arate cat mai deschis si simplu.

Culorile si personalizarea, doua aspecte importante pentru o baie cu influente zen

Totusi, nu iti fie teama sa te joci cu culorile, in special cu cele inspirate din natura. Obiectele sanitare precum vasul de toaleta, lavoarul si nu numai, poti sa le pastrezi simple, albe, in timp ce mobilierul, decoratiunile si restul elementelor imprumuta cate ceva din culorile frumoase ale naturii. Este bine totusi sa nu pastrezi totul chiar monocrom deoarece va avea tendinta sa creeze un aer deprimat, ceea ce nu este de dorit atunci cand te relaxezi.

Poti adauga accesorii din lemn pentru a sugera si mai mult apropierea de natura. Poti adauga, de exemplu, un cuier din lemn, o rama pentru oglinda din lemn sau chiar sa folosesti un capac de toaleta din acest material.

Pe cat posibil, incearca sa creezi un caracter unic in baia ta si nu uita sa iti pui amprenta personala asupra design-ului. Astfel, vei putea personaliza baia si sa ii oferi un aspect fresh si unic. Piatra naturala, lemnul, cazile freestanding, un vas WC suspendat,  rezervoare incastrate de aici  , lumini care par ca plutesc, bambus, culori imprumutate din natura, plante naturale sau artificiale, toate vor contribui la crearea unui design perfect si aliniat cu conceptul zen.

 

 

 

 

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.