23 aprilie 2024

Cum sa ai un somn linistitor

3 min read

Igiena somnului este cea mai importanta pentru majoritatea persoanelor, fapt pentru care este necesar ca aceasta sa fie efectuata intr-un mod corespunzator, pentru ca fiecare sa poata beneficia de un anumit numar de ore de odihna. Cu toate acestea, exista un numar de factori care impiedica anumite persoane sa se odihneasca intr-un mod corespunzator, lucru ce are un impact negativ asupra sanatatii.

Pentru a putea avea un somn linistitor, tot ceea ce trebuie sa faci este sa tii cont de anumite aspecte si sa le pui in practica in cel mai scurt timp. Astfel, vei reusi sa te odihnesti pe intreaga durata a noptii, iar dimineata te vei simti din nou fresh.

  1. Salteaua

Igiena somnului poate fi afectata intr-un mod negativ inclusiv de saltea. Deseori, o saltea mult prea moale sau mult prea tare vor putea provoca, cu usurinta, dureri la nivelul spatelui, iar dimineata te vei putea trezi incordat, cu febra musculara sau chiar cu dureri foarte intense. Mai mult, din cauza ca salteaua nu este corespunzator de dura, pe intreaga durata a noptii nu vei putea gasi pozitia potrivita, in care corpul tau se poate relaxa complet. Astfel, riscul de aparitie a insomniilor creste considerabil.

Pentru a putea evita cu succes toate aceste probleme, tot ceea ce trebuie sa faci este sa investesti in saltele de inalta calitate, confectionate din materiale premium, care au un nivel al duritatii normal. In acest mod, corpul tau se va putea relaxa pe intreaga durata a somnului, iar dimineata vei fi, din nou, plin de energie.

  1. Lenjeria de pat

Lenjeria de pat joaca un rol important in ceea ce priveste igiena somnului. In cazul in care aceasta este confectionata din materiale care nu sunt compatibile cu pielea ta, atunci va produce efecte negative asupra sanatatii. Astfel, este recomandat ca lenjeria sa fie confectionata din materiale bio, precum bumbacul, care poate absorbi rapid umezeala si care nu te va supraincalzii.

Temperatura optima pentru corpul tau, mai ales pe intreaga durata a somnului, este una medie, fapt pentru care nu este recomandat sa folosesti mai multe articole de lenjerie pentru a te incalzi. Supraincalzirea va duce intotdeauna la deshidratare, precum si la tulburari de somn, fapt pentru care tu nu te vei putea odihni. Mai mult, nivelul inalt al umezelii va duce la aparitia afectiunilor dermatologice, precum si la o igiena precara a somnului. Asadar, sunt recomandate doar produsele bio.

  1. Accesorii

In cazul in care locuiesti intr-o camera de camin sau intr-un apartament inchiriat si nu poti schimba saltelele, astfel incat acestea sa fie potrivite cu cerintele tale, este important sa achizitionezi accesorii, care te vor ajuta sa ai patul perfect pentru tine. De cele mai multe ori, majoritatea persoanelor investesc in accesorii saltele deoarece aceste produse sunt confectionate doar din materiale premium, care nu sunt extrem de moi sau dure, fiind perfecte pentru orice tip de persoana.

Aceste produse pot fi folosite pentru orice tip de saltea, indiferent de dimensiuni, fapt pentru care sunt apreciate de catre multe persoane, mai ales cand vine vorba despre igiena somnului.

  1. Alte obiecte

Este important ca pe langa articolele mentionate anterior, sa fie folosite si anumite obiecte, preferate de catre fiecare persoana in parte, pentru a crea un spatiu intim, unde aceasta sa se simta in siguranta. Asadar, pot fi folosite jucarii, paturici, perne sau alte obiecte care amintesc de copilarie sau de momente fericite. In acest mod, fiecare persoana se va simti ca si acasa, in momentul in care se odihnesc si, totodata se vor putea relaxa cu adevarat, pe intreaga durata a noptii, fara a mai resimti stresul cotidian.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.