22 iulie 2024

Cum poti alege ghiozdanul potrivit pentru calatorii

2 min read

Alegerea unor ghiozdane potrivite nu este intotdeauna un proces usor si rapid si nici neaparat placut, dar iti vei fi recunoscator mai tarziu pentru ca ai investit timp acum. Atunci cand va alegeti noul ghiozdan, primul lucru la care trebuie sa va ganditi este volumul pe care doriti sa il detineti. Daca alegeti un ghiozdan mai mare decat aveti nevoie, veti gasi cu siguranta ceva cu care sa-l umpleti, ceea ce inseamna ca veti cara o greutate suplimentara de care nu aveti nevoie. Pentru a evita acest lucru, luati in considerare mai intai cat de mare va fi ghiozdanul dumneavoastra. In mod ideal, ghiozdanul potrivit ar trebui sa poata gazdui bagajele si lucrurile pe care ati putea dori sa le agatati de el – bete de drumetie, casti, pioleti, schiuri etc.

Ghiozdane pentru o drumetie de o zi sau o drumetie usoara

Aceste ghiozdane sunt concepute in principal pentru drumetii scurte, de cateva ore, sau pentru uzul zilnic, poate in conditii urbane. Cu exceptia cazului in care este un model foarte usor care poate fi pliat in buzunar, aceste ghiozdane au de obicei un panou de spate usor captusit si nu au un cadru intern rigid. Acestea sunt potrivite daca ghiozdanul vostru are sub 10 kg, deoarece sarcina cade pe umeri, nu pe solduri. Cautati:

  • Panoul din spate cu plasa pentru mai multa ventilatie si mai putina aburire
  • centura de talie care impiedica miscarea ghiozdanului este o caracteristica optionala, deoarece nu veti transporta bagaje foarte grele in acest ghiozdan.
  • Sa aiba orificii de aerisire si un compartiment pentru un sistem de hidratare, daca intentionati sa purtati unul.

Ghiozdane pentru drumetii si expeditii mai lungi

Construite pentru aventurile mai lungi, aceste ghiozdane sunt concepute pentru a transporta incarcaturi lungi cat mai confortabil posibil. Unele modele au un fermoar lateral si un compartiment pentru sacul de dormit, ceea ce este foarte comod si nu trebuie sa despachetati toate lucrurile pentru a gasi un singur obiect. Altele ofera buzunare laterale detasabile sau o clapeta superioara detasabila, pe care o puteti scoate daca nu aveti nevoie de spatiul de depozitare suplimentar. Cautati:

  • Cadru intern robust pentru a sustine greutatea
  • Bine captusit – centura de talie, curele de umar si panou de spate reglabile
  • Buzunar separat sau extern pentru haine sau echipamente umede
  • Acces de sus, lateral si/sau de jos
  • Curele externe sau curele pentru fixarea echipamentului suplimentar
  • 55 – 70L pentru drumetii lungi si pana la 100L pentru expeditii
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.