15 iunie 2024

Cum îți poți ajuta copilul să adoarmă mai ușor?

3 min read

Una dintre cele mai dificile sarcini pe care le ai ca părinte este să îți convingi copilul să doarmă atunci când el ar vrea să se mai joace. Este un lucru firesc, mai ales în primii ani de viață, însă există câteva trucuri la care poți apela pentru ca munca de convingere să nu mai fie atât de grea, ba chiar inițiativa să vină de la ei. Cumpără cărți cu povești de adormit pentru copii de la Editura DPH și asigură-te că ora de somn devine cel mai așteptat moment al zilei pentru cei mici.

Creează un mediu confortabil pentru cel mic

Află ce preferințe are în timpul somnului. Îi place o pernă mai moale sau mai tare, pătura să fie subțire și ușoară sau foarte groasă, adoarme singur sau are nevoie de tine? Toate aceste detalii au puterea să influențeze percepția pe care cei mici o au despre somn și de aceea trebuie să faci tot posibilul pentru asigurarea condițiilor ideale.

Citește-i povești înainte de culcare

Dă-i un motiv pentru care să își dorească să meargă în pat. Alegeți împreună titlul unei cărți cu povești din care să îi citești în fiecare seară câte puțin, astfel încât să îi stârnești interesul și să îl faci să aștepte cu nerăbdare următoarea seară pentru a afla continuarea. Poveștile Diandrei sunt perfecte pentru a fi citite înainte de culcare, pentru că subiectul se întinde pe parcursul mai multor volume și totodată îi va oferi celui mic o stare de bine înainte să adoarmă.

Aveți o rutina înainte de culcare

Creierul nostru funcționează în baza unor obiceiuri dobândite în timp, indiferent de vârstă. Pentru copiii mici este cu atât mai ușor să implementeze o rutină pe care să o respecte ani la rând, dacă nu chiar toată viața. Creați-vă propriul ritual. Serviți cina în familie, păstrați câteva momente pentru joacă, faceți igiena de seară și abia apoi mergeți în pat, cu o poveste aleasă deja, în așa fel încât cel mic să știe mereu ce urmează să facă și să nu fie luat prin surprindere de propoziția „E timpul să mergem la culcare”.

Asigură-te că are o sursă de lumină ambientală

Atmosfera din camera de odihnă este de asemenea foarte importantă. Pentru început, pentru a nu dezvolta teamă de întuneric, lasă-i aprinsă o lumină de veghe care să îl ajute să se simtă în siguranță. Alege o variantă caldă, pentru a transforma dormitorul într-un loc primitor care te îndeamnă la somn imediat ce pășești în el.

Pune în practică aceste sfaturi și vei observa cum în scurt timp ora de culcare devine un moment mult așteptat, mai ales dacă îi oferi celui mic ocazia să își aleagă propriile cărți cu povești de la Editura DPH.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.