23 aprilie 2024

Cum functioneaza o lanterna LED si de cati lumeni este nevoie

3 min read

Lanterna LED poate fi foarte utila acasa atunci cand curentul se stinge sau intregul cartier sufera o intrerupere si este, de asemenea, un obiect indispensabil pentru cei care iubesc campingul sau drumetiile. Vedeti mai multe modele in magazinul online Pedavo.

Vi se va intampla cel putin o data sa fiti fara lumina cateva ore sau sa va confruntati cu intreruperea unui intreg cartier. Acestea nu sunt situatii ingrijoratoare, dar este intotdeauna mai bine sa aveti tot ce aveti nevoie in casa pentru a putea lumina mediul, astfel incat sa puteti verifica sigurantele sau sa va indreptati spre usa pentru a parasi apartamentul in cazul in care doriti sa iesiti in cartier pentru a intelege ce s-a intamplat.

Desi smartphone-urile moderne sunt echipate cu iluminare, este totusi recomandabil sa obtineti o lanterna LED cu mai multi lumeni pentru a mentine telefonul incarcat pentru apelurile de urgenta. Daca, pe de alta parte, doriti sa mergeti la camping sau sa faceti niste excursii nocturne, atunci nu va puteti descurca fara acest obiect util.

sura foto pedavo.ro

Multi cumpara cele mai vandute lanterne LED pur si simplu pentru a le mentine in masina pentru situatii de urgenta si pentru a le semnaliza prezenta altor soferi in cazul in care raman stationare pe un drum slab iluminat.

Cum functioneaza

Lanterna cu LED a fost creata pentru a inlocui vechile lanterne cu bec incandescent, un tip acum aproape nefolosit. Pe piata acum exista doar becuri cu LED (dioda emitatoare de lumina) care consuma mai putin si sunt mult mai rezistente. LED-ul este, de asemenea, capabil sa lumineze o zona mai larga si cu o mai mare claritate. La fel, becurile cu LED costa mult mai putin, deoarece tehnologia a evoluat in ultimii ani pana la punctul in care costurile de productie pot fi reduse.

Lumen

Lumenii determina puterea LED-ului, de fapt aceasta unitate de masura se gaseste adesea si in specificatiile altor elemente care au o sursa de lumina. De fapt, nu trebuie sa confundam lumenii cu watii, in timp ce iluminarea reala pe care o poate oferi o lanterna este masurata cu lumeni, puterea este utilizata in principal pentru a stabili consumul de energie al lanternei.

Pentru a afla cata distanta in metri poate acoperi o lanterna cu LED-uri, folositi doar formula Lux1 / m. Un model bun trebuie sa aiba un echilibru bun intre wati si lumeni, astfel incat sa poata oferi suficienta iluminare fara a descarca prea mult bateria. O lanterna LED de buna calitate are de obicei mai mult de 5.000 sau 10.000 de lumeni, in timp ce cele mai putin costisitoare variaza de la 1.000 la 3.000 de lumeni. Din acest motiv, alegerea unei lanterne cu LED va trebui sa se bazeze in principal pe nevoile tale. De fapt, este inutil sa cumparati un model cu un numar mare de lumeni daca trebuie pur si simplu sa il pastrati acasa pentru a ilumina interiorul casei in cazul in care lumina se stinge.

In mod similar, daca doriti sa faceti drumetii, camping sau sa pastrati lanterna in masina, atunci va trebui sa va concentrati asupra unui model foarte puternic, sacrificand poate portabilitatea si practicitatea dimensiunilor.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.