22 iulie 2024

Ce trebuie să știți pentru îngrijirea cu succes a tufelor de trandafiri

4 min read

La 1 ianuarie în fiecare an, în Pasadena, California, are loc o Paradă a Trandafirilor, împodobită de Regina Trandafirilor și curtea ei. Toate plutitoarele sunt acoperite cu flori, trandafirul luând scena principală. Există multe soiuri de trandafiri și părțile lor care intră în decorarea acestor flotoare masive frumoase. Trandafirul este una dintre cele mai populare flori și poate fi găsită în multe țări. Ei există de mii de ani. Cultivarea trandafirilor în grădina ta poate fi o experiență plină de satisfacții. Tot ce ai nevoie este un pic de cunoștințe în grădinărit. Cu cât înțelegi mai mult despre îngrijirea și îngrijirea trandafirilor, cu atât vei avea mai mult succes ca grădinar de trandafiri. Sunt trei elemente esențiale de care au nevoie trandafirii: soare, aer și apă. Ei bine, poate un pic de îngrășământ și îngrijirea tufelor de trandafiri vă vor ajuta.

Să începem prin a lua în considerare diferitele soiuri de tufe de trandafiri. Poți alege trandafiri în funcție de gust, preferință, culoare, formă și unde plănuiești să-i plantezi în grădina ta. Trandafirii au nevoie de cel puțin șase ore de lumină solară directă, nefiltrată, pe zi. Chiar și trandafirii despre care se spune că se descurcă bine la umbră necesită patru până la șase ore de lumină directă a soarelui.

Trandafirii trebuie plantați cu suficient spațiu între tufe pentru a permite aerului să circule în jurul plantei. Apa este de asemenea importantă și cel mai bine este să udați rădăcinile dimineața devreme, astfel încât să puteți evita evaporarea și vânturile. Pământul bun și compostul sunt celelalte ingrediente necesare trandafirilor.

Ca și în cazul oricărei plante, uneori veți avea o problemă cu dăunătorii. Tufele de trandafiri pot fi invadate de larve de muschiu de trandafiri, forare de trestie de trandafir, trips, gândaci japonezi, grinzi de tulpină, afide, limacși de trandafiri, acarieni de păianjen, omizi, insecte solzoase și șuruburi de trandafiri. Oricât de impunătoare ar părea această listă, problema poate fi corectată după ce vinovatul a fost identificat. Primul pas în rezolvarea problemei insectelor este să alegeți plante rezistente la boli și insecte. Aceste plante nu vor necesita mult timp sau pesticide pentru a le menține să arate sănătoase.

Trandafiri criogenati

Magazin onlince care comercializeaza trandafiri criogenati, click aici pentru mai multe detalii .

Dacă descoperiți că aveți o insectă, o boală sau o problemă cu buruienile de controlat, încercați o metodă naturală sau organică. Cu accent pe „Going Green” vrei să creezi un echilibru de organisme în grădina ta. Acest echilibru se bazează pe produse mai puțin toxice care minimizează daunele aduse insectelor benefice. Dacă sunt prezenți dăunători, utilizați mai întâi metoda cea mai puțin toxică – Bariere și repelente, Insecte benefice, Pesticide biologice, Săpunuri și Uleiuri. Rezervați și utilizați insecticidele botanice sau naturale mai toxice numai dacă este necesar. Insectele benefice includ buburuzele și unele tipuri de viespi care mănâncă dăunători care pot deteriora tufele de trandafiri. Păstrați un strat bun de mulci în grădina dvs. ca primă apărare împotriva buruienilor.

Consultați magazinul local de grădină pentru produse naturale și organice.

Toți trandafirii au nevoie de tăiere pentru a îndepărta lemnul mort, bastonașele rupte sau pentru a antrena tufa să crească într-un anumit fel. Dar când și cum să tăiați depinde de tipul și varietatea trandafirului. Un alt tip de tăiere se numește deadheading, care este îndepărtarea florilor uzate. Dacă aceste flori nu sunt îndepărtate, trandafirul va stabili semințe și va înceta să producă noi lăstari înfloriți dacă înflorirea este lăsată să se estompeze. Deadheading încurajează mai multe înfloriri.

Îngrijirea tufelor de trandafiri este cu adevărat ușoară dacă urmați aceste reguli simple. Un trandafir îngrijit corespunzător poate produce înflorire din iunie până la începutul înghețului. Indiferent dacă ești începător sau experimentat rozarian, grădina ta nu este completă fără unul sau mai mulți trandafiri din mai multe soiuri. Sunt frumoase de privit și adaugă un sentiment de eleganță casei tale din grădină sau tăiate și aranjate într-o vază în interiorul casei tale.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.