23 aprilie 2024

Ce trebuie sa stii despre celulele stem

2 min read

Una dintre cele mai des intalnite discutii pe forumurile viitoarelor mamici este legata de recoltarea de celule stem.

In Romania, banca de celule stem, Stem Sure le pune la dispozitie viitoarelor mamici toate informatiile necesare astfel incat acestea sa poata lua cea mai buna decizie cu privire la asigurarea sanatatii copilului lor. Pe site-ul stemsure.ro sunt publicate informatii cat mai detaliate despre ultimele cazuri tratate, transplanturi, dar si posibilitatile pe viitor de tratare a unor afectiuni grave. Cu alte cuvinte putem spune ca se merita sa investim in recoltarea de celule stem, mai ales ca acestea pot ajuta intreaga familie.

Este esential sa retinem ca sangele din cordonul ombilical si cel din placenta este cel mai bogat in celule stem, care se vor putea multiplica mai tarziu in orice alte celule stem. Din acest motiv, ele sunt utilizate in peste 80 de afectiuni, din care fac parte leucemiile, limfoamele, bolile autoimune. Pe de alta parte sunt numeroaase studii clinice in desfasurare pentru tratarea cu celule stem a diferitelor leziuni ale maduvei spinarii, diabetului, sechele de AVC, Parkinson sau Alzheimer. In plus, lista cu afectiunile pe care le putem trata cu ajutorul celulelor stem este in continua crestere, datorita cercetatorilor din domeniu.

Tratamentele cu celule stem au rata mare de succes datorita compatibilitatii acestora din sangele ombilical cu persoana care le primeste spre deosebire de celulele stem care provin din maduva osoasa. Compatibilitatea cu fratii sau surorile persoanei care doneaza sunt in procent de 25%, iar cu parintii in procent de 50%.

Recoltarea si stocarea celulelor stem din sangele din cordonul ombilical si din placenta poate fi privita ca o asigurare de sanatate pentru toata familia. Astfel, nu avem niciun motiv sa nu luam in calcul aceasta posibilitate.

Pentru a putea sa ne bucuram de toate avantajele pe care ni le ofera recoltarea de celule stem, Stem Sure ne asigura garantia recoltarii celulelor stem si depozitarea acestora in cele mai sigure conditii. Totodata, celulele stem sunt procesate intr-un laborator care detine acreditarea JACIE, ceea ce inseamna ca probele de celule stem sunt acceptate la nivel international.

E bine de stiut ca pana in prezent au fost eliberate 10 probe cu care au fost realizate 10 transplanturi cu succes. Cu ajutorul partenerul britanic, Biovault au fost pregatite si eliberate un numar de peste 4000 de transplanturi de maduva osoasa pentru pacientii care nu aveau probe de celule stem stocate la nastere. In plus fata de experienta acumulata in domeniul procesarii si stocarii de celule stem, se lucreaza cu clinici private si publice pentru gama variata de tesuturi umane ce sunt folosite in transplanturi umane.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.