6 octombrie 2024

Ce sunt plosnitele si cum scapam de ele?

Plosnitele sunt insecte mici, ovale, maronii, care traiesc pe sangele animalelor sau al oamenilor. Plosnitele adulte au corpul plat de marimea unei samante de mar. Dupa hranire, totusi, corpul lor se umfla si are o culoare rosiatica.

Plosnitele nu zboara, dar se pot deplasa rapid peste podele, pereti si tavane. Femelele plosnite pot depune sute de oua, fiecare avand dimensiunea unui fir de praf, de-a lungul vietii.

Plosnitele imature, numite nimfe, isi varsa pielea de cinci ori inainte de a ajunge la maturitate si necesita o masa de sange inainte de fiecare varsare. In conditii favorabile, insectele se pot dezvolta complet in doar o luna si pot produce trei sau mai multe generatii pe an.

Desi sunt o pacoste, nu se crede ca transmit boli.

Unde se ascund plosnitele de pat

Plosnitele pot patrunde in casa ta nedetectate prin bagaje, imbracaminte, paturi si canapele uzate si alte articole. Corpurile lor turtite le fac posibil sa se incadreze in spatii mici, cam de latimea unui card de credit. Plosnitele nu au cuiburi precum furnicile sau albinele, dar tind sa traiasca in grupuri in ascunzatoare. Ascunzatoarele lor initiale sunt de obicei in saltele, arcuri, rame de pat si tablie de pat, unde au acces usor la oameni sa muste noaptea.

In timp, totusi, se pot imprastia prin dormitor, mutandu-se in orice crapatura sau locatie protejata. Acestea se pot raspandi si in camere sau apartamente din apropiere.

Deoarece plosnitele traiesc exclusiv din sange, a le avea in casa nu este un semn de murdarie. Este la fel de probabil sa le gasiti in case si camere de hotel imaculate ca si in cele murdare.
Cand plosnitele musca

Plosnitele sunt active in principal noaptea si de obicei musca oamenii in timp ce dorm. Se hranesc prin strapungerea pielii si retragerea sangelui printr-un cioc alungit. Ganganiile se hranesc de la trei pana la 10 minute pentru a deveni ingrozite si apoi se tarasc departe neobservate.

Cele mai multe muscaturi de plosnite sunt la inceput nedureroase, dar mai tarziu se transforma in muscaturi cu mancarimi. Spre deosebire de muscaturile de purici care sunt in principal in jurul gleznelor, muscaturile de plosnite sunt pe orice zona a pielii expusa in timpul somnului. De asemenea, muscaturile nu au o pata rosie in centru, asa cum o fac muscaturile de purici.

Oamenii care nu isi dau seama ca au o infestare cu plosnite pot atribui mancarimea si urmele altor cauze, cum ar fi tantarii. Pentru a confirma muscaturile de plosnite, trebuie sa gasiti si sa identificati insectele in sine.

Sursa articol dezinsectie plosnite de pat

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.