16 ianuarie 2021

Ce să faceți când mașina dvs. se strică pe drum

3 min read
Ce să faceți când mașina dvs. se strică pe drum

Nimic nu-l face pe un șofer să izbucnească în transpirație nervoasă ca perspectiva de a se prăbuși pe drum. Deși ați putea presupune că este la fel de simplu ca a da un sunet rapid unui furnizor de avarii, nu este întotdeauna atât de simplu. Ești sigur că știi ce să faci în caz de avarie? Singura modalitate de a fi total sigur este să vă pregătiți – motiv pentru care am întocmit un ghid despre ce să faceți atunci când mașina dvs. se strică.

Găsiți un loc sigur unde să staționați

Dacă conduceți pe autostradă sau autostradă și începeți să simțiți că mașina dvs. este pe punctul de a se defecta – de exemplu, emite zgomote ciudate, există mult fum sau începeți să pierdeți controlul – atunci este absolut vital să te duci într-un loc sigur. Procedând astfel, faceți mai ușor accesul la servicii de tractare și păstrați în siguranță ceilalți utilizatori ai drumului, scoțându-vă vehiculul din drum.

Este important să încetiniți viteza înainte de a vă gândi să treceți. Nu faceți mișcări bruște și oferiți utilizatorilor drumului din spatele dvs. destul timp pentru a se pregăti. Dacă sunteți pe o autostradă, cel mai sigur loc pe care îl puteți parca este pe umărul dur. În caz contrar, cel mai bine este să parcați cât mai departe în stânga.

Fă-te vizibil

Vehiculele avariate pot reprezenta un pericol grav pentru ceilalți utilizatori ai drumului, mai ales dacă nu sunt ușor de observat. Ca atare, ar trebui să aprindeți luminile de avarie pentru a informa ceilalți utilizatori ai drumului că ați oprit. Acest lucru este deosebit de important dacă conduceți noaptea!

În funcție de ceea ce aveți în portbagaj, este posibil să aveți o jachetă cu vizibilitate ridicată pe care ar trebui să o luați în considerare atunci când ieșiți din vehicul – vă va ajuta să vă faceți mai vizibili pentru ceilalți utilizatori ai drumului.

Contactați serviciile de tractare auto

Dacă ați defectat pe o autostradă sau pe o autostradă, este vital să nu încercați să remediați singur problema. Chiar dacă sunteți destul de încrezător că știți care este problema, este totuși o situație periculoasă. Ceea ce ar trebui să faceți în schimb este să așteptați sosirea experților.

Dacă aveți un abonament la servicii de tractare baia mare, sau asigurătorul dvs. oferă acoperire, trebuie să luați legătura cu ei imediat ce vă opriți și ați luat măsurile de precauție de mai sus. Detaliile lor de contact le veți găsi în manualul de defalcare sau online. Între timp, dacă furnizorul dvs. are o aplicație, veți putea contacta în acest fel. Nu aveți abonament? Treceți la secțiunea noastră despre „Ce se întâmplă dacă nu am o copertă pentru defecțiuni?”.

Dacă telefonul dvs. a rămas fără baterie, nu intrați în panică – veți putea folosi unul dintre telefoanele SOS care se află la fiecare kilometru pe autostrăzi. Odată ce ați găsit unul, acesta vă va contacta fie cu Agenția de Autostrăzi, fie cu Poliția.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.