4 decembrie 2024

Care sunt cele mai importante proprietati ale unei camere frigorifice?

camera frigorifica

camera frigorifica

Daca aveti nevoie de echipamente incapatoare si voluminoase pentru depozitarea la rece a diferitelor tipuri de alimente, cea mai buna alegere va fi reprezentata de o camera frigorifica achizitionata din oferta distribuitorului Fresco Expert. Ea isi va dovedi utilitatea indiferent daca detineti un abator, o fabrica de preparare a carnii, un centru logistic alimentar sau un supermarket.

Iata cateva dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le aveti in vedere, atunci cand doriti sa achizitionati acest tip de echipament!

Volumul – un criteriu esential pentru o camera frigorifica

Ideale pentru pastrarea in cele mai bune conditii a fructelor, a legumelor si a carnii, aceste incaperi au lungimea si latimea cuprinse intre unul si trei metri, iar volumul intre 2 si 14,9 metri cubi. Pentru a face alegerea potrivita, trebuie sa stiti exact ce fel de produse si in ce cantitate doriti sa depozitati in ele.

Inclusiv pretul este influentat de capacitatea de stocare, astfel ca nu este deloc o idee buna sa cheltuiti bani multi pe un produs cu capacitate mare de stocare, pe care apoi sa ajungeti sa il tineti pe jumatate gol. In aceste conditii, nici macar nu mai poate fi vorba de eficienta energetica sau de reducerea costurilor.

Cu siguranta nu va doriti sa gresiti nici in sens invers. A cumpara o camera frigorifica cu o capacitate insuficienta va face necesar ca mai tarziu sa cumparati inca un produs, ceea ce va complica mult lucrurile atat din punctul de vedere al costurilor, cat si in ceea ce priveste suprafata ocupata.

Iata, asadar, cateva camere cu capacitati de stocare variate:

un produs Virtus Group GmbH, cu volumul de 2,6 metri cubi, poate fi cumparat la pretul de 5 778 de lei. Are dimensiunile nete de 1 200 x 1 500 x 2 010 centimetri;

o camera cu capacitatea de 9 metri cubi, produsa de asemenea de Virtus Group GmbH, este disponibila la pretul 13 695 de lei. Dimensiunile nete sunt urmatoarele: 2 700 x 2 100 x 2 200 de centimetri;

un produs cu capacitatea de 14,9 metri cubi, disponibil la pretul de 19 903 lei. Are dimensiunile de 3 000 x 3 000 x 2 200 de centimetri.

Importanta temperaturii pentru o camera frigorifica

Refrigerarea are loc la temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius. La aceasta temperatura, micro-organismele care altereaza alimentele, precum si anumite procese chimice, de pilda cele enzimatice, sunt incetinite in dezvoltare.

In schimb, congelarea alimentelor are loc la temperaturi cuprinse intre -18 si -35 de grade Celsius. La astfel de temperaturi, apa din alimente se cristalizeaza, devenind solida, iar acest proces incetineste considerabil sau chiar opreste procesele chimice ale enzimelor si microbilor.

In oferta actuala a magazinului online Fresco.ro gasiti 12 produse care genereaza temperaturi de congelare si 35 de produse care genereaza temperaturi de refrigerare. Le puteti alege pe cele mai potrivite in functie de produsele pe care doriti sa le tratati termic si de intervalul de timp in care acestea urmeaza sa fie conservate.

Alte criterii importante, atunci cand cumparati o camera frigorifica, sunt reprezentate de volumul cuvei, de capacitatea de uscare si, bineinteles, de pret. Inainte de achizitionarea celor mai bune produse, studiati cu atentie fiecare caracteristica si va veti felicita pentru alegerea facuta!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.