16 ianuarie 2021

8 sfaturi pentru a vă pregăti aerul condiționat pentru iarnă

3 min read

Ce trebuie să faceți pentru ca aerul condiționat să funcționeze bine înainte ca frigul să intre.

Școala este în plină desfășurare, frunzele își schimbă culoarea și latte-ul cu condimente de dovleac nu este suficient pentru a preveni frigul de dimineață. Este timpul să vă schimbați sistemul HVAC pe Heat. Verificați următoarea listă pentru a vă asigura că cuptorul dvs

Porniți termostatul.

Treceți de la răcire la încălzire și setați temperatura cu câteva grade mai mare decât temperatura curentă a camerei. Dacă nu auziți lovitura de căldură într-un minut, trageți capacul și asigurați-vă că conexiunile de sârmă sunt sigure (dacă vă simțiți confortabil). Dacă conexiunile sunt strânse, asigurați-vă că sursa de alimentare la sistemul de AC este pornită. Dacă tot nu funcționează, ați putea verifica ventilatorul cuptorului, suflanta sau pompa de căldură – dar este mai bine să apelați la un profesionist.

Schimbați filtrele de aer.

Probabil aveți filtre de aer în spatele unui grătar de aerisire în perete sau tavan sau un singur filtru în sistemul de AC în sine. Schimbați aceste filtre la fiecare câteva luni. Sau, dacă aveți un filtru electrostatic permanent, îl puteți spăla și reutiliza. Curățarea sau înlocuirea regulată a filtrelor păstrează particulele din sistemul dvs. de AC și îi poate prelungi durata de viață. În timp ce vă aflați, schimbați filtrul umidificatorului și setați umidistatul, dacă AC include un umidificator.. este pregătit pentru iarna care vine.

Acoperiți condensatorul de curent alternativ.

Cu excepția cazului în care AC este o pompă de căldură (caz în care nu o acoperiți deloc pentru că funcționează tot anul), acoperiți condensatorul pentru a-l proteja de căderea ghețurilor. „Un capac mare pentru coșul de gunoi fixat cu cabluri bungee funcționează destul de bine pentru această funcție”, spune service aer conditionat piatra neamt. De asemenea, puteți utiliza o placă pentru a acoperi ventilatorul – dar nu o înfășurați într-o prelată din plastic care captează umezeala.

Curățați schimbătorul de căldură.

„Schimbătorul de căldură ar trebui să fie periat și aspirat anual de către un profesionist instruit în timp ce unitatea este dezactivată. În timp ce este curățat, un tehnician Sears va căuta fisuri, care ar putea duce la o scurgere periculoasă de monoxid de carbon în casa ta.

Lubrifiați și curățați motorul suflantei.

Mai întâi verificați manualul proprietarului pentru a vedea dacă motorul dvs. este de tipul care necesită ungere. În caz contrar, opriți alimentarea, deschideți capacul și curățați capacele care acoperă rulmenții. Apoi scoateți capacele și ungeți rulmenții.

Testați comutatorul aprinderii.

Pe un sistem vechi, este posibil să trebuiască să reluați pilotul. Sistemele mai noi au aprindere electronice. Dacă ignitorul nu funcționează, apăsați butonul de resetare. Dacă acest lucru nu face truc, verificați-l. Încă nu funcționează? Apelați la un service aer conditionat.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.