18 mai 2024

5 lucruri pe care nu le stiai despre canapeaua extensibila

3 min read

Una din trei locuinte dispun de o canapea extensibila. Asa ca, beneficiile lor sunt extrem de populare si au facut inconjurul lumii. Ele se pot transforma in piese de mobilier extrem de versatile pentru intreaga locuinta, cat si intr-o alegere practica pentru utilizatori. Insa, exista si o serie de lucruri mai mult sau mai putin de folos cu privire la acest tip de canapele. Fie ca doresti sa afli totul despre ele astfel incat sa poti face cea mai buna achizitie sau sa-ti imbogatesti bagajul de cunostinte cu o serie de secrete privind cele mai utilizate piese dintr-o locuinta, informatiile ce urmeaza s-ar putea sa-ti fie de folos.

Canapeaua nu e la fel de confortabila precum o saltea de pat

Atazi, majoritatea persoanelor se orienteaza in detrimentul unui pat clasic catre canapele extensibile, cum sunt si cele de la cozzy.ro. Nu putem trece cu vederea cat de spectaculoase si moderne sunt ultimele aparitii, dar pentru multi primeaza ideea de confort. In timp ce magazinele online nu-ti ofera posibilitatea de a nota acest criteriu important sau rusinea si regulile interne ale unui magazin fizic te opresc sa testezi acest lucru, vei putea sa analizezi optiunile disponibile in casele rudelor si a prietenilor. Trebuie sa stii ca, canapelele extensibile sunt in general mult mai confortabile decat cele fixe, producatorii avand in vedere faptul ca ele vor fi utilizate inclusiv ca parte esentiala a odihnei. Insa, in raport cu paturile clasice, ele nu sunt la fel de comode. Pentru paturi exista optiuni mult mai variate de saltele, precum cele antialergice sau ortopedice, concepute special pentru cei cu probleme.

Necesita o mentenanta mai ampla

Totodata, mentenanta acestor canapele este mult mai ampla fata de cele fixe. In general, greutatea unei canapele extensibile este mai ridicata fata de cea a unei canapele simple, dat fiind numarul auxiliar de elemente cu care este prevazuta. Greutatea poate influenta si durabilitatea acesteia, mai ales daca trebuie si sa muti canapeaua dintr-un loc in altul atunci cand te odihnesti (ca de exemplu, atunci cand alegi sa unesti 2 sau mai multe canapele pentru un confort/spatiu mai mare) sau daca este utilizata frecvent. Sigur, in lipsa altor optiuni, poate ramane in continuare o alegere excelenta. Vezi si aceste sugestii de canapele extensibile care se pot transforma intr-o sursa de inspiratie la viitoarea achizitie.

Se curata mai greu

Daca in cazul unui pat poti curata doar salteaua, in cazul canapelelor, incidentele neplacute se pot transforma intr-un adevarat haos. Exista modele prevazute cu tapiterie detasabila, pe care foarte simplu o poti igieniza la curatatorie. Dar sunt foarte multe modele stabile care nu permit acest lucru si, la care, tapiteria trebuie pastrata cu mare atentie. Sunt intr-adevar si solutii specializate de curatare care nu afecteaza tesaturile si contribuie cu succes la indepartarea petelor proaspete. Insa, pot fi la fel de dificil de uscat.

Sunt mai versatile

In mod cert, o canapea este o piesa de mobilier extrem de versatila, fiind usor de adaptat atat in locuintele mici, cat si in cele mai generoase. Totodata, versatilitatea primeaza si in ceea ce priveste alegerea in raport cu o canapea fixa sau cu un pat, la care beneficiile sunt ceva mai limitate.

Au un volum considerabil

Si nu in cele din urma este evident ca, dincolo de prima impresie, canapelele extensibile au sau acopera un volum considerare al incaperii, mai ales atunci cand sunt deschise. Ca prin urmare, chiar daca alegi o astfel de canapea in ideea de a economisi mai mult spatiu, nu inseamna ca trebuie sa omiti ce suprafata este capabila sa acopere atunci cand aceasta este deschisa.

Chiar daca aceste detalii pot fi cu adevarat utile, nu lasa ca ele sa-ti influenteze alegerea pe deplin. Canapelele extensibile sunt extrem de practice si benefice in diferite situatii, iar in alegerea lor trebuie sa primeze nevoile tale in raport cu caracteristicile amplasamentului.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.