Header image

Rucodeliile S.B. au defilat la Oxford la braț cu hainele ”Soulmates Art”

”Soulmates Art” sînt cele mai ingenioase creatoare de haine frumoase din Moldova desemnate în urma concursului din cadrul festivalului ”Ia Mania” în care au fost prezentate colecțiile tinerilor designeri moldoveni. Răsplata pentru talentul lor este biletul la săptămîna modei de la Oxford, unde tinerele dizainerițe le vor arăta capitaliștilor deprinși cu moda ce poate capul moldovenilor dacă se încordează oleacă.

Dezainerițele, trei în una sau una în trei, e greu să pricepi, căci par să aibă un singur suflet pentru trei trupuri, și-au dorit încă dinainte de Ia Mania să asorteze colecțiile lor cu genți ”SB”. Atunci n-a fost să fie, din pricina că brandul ”SB” este foarte solicitat și are numai două mîini. În cele din urmă, prin pilele pe care tinerele noastre le au la Stela Moldovanu, colaborarea dintre Soulmates și ”SB” a fost aranjată. Rezultatul este unul copleșitor, deoarece atît Soulmates cît și ”SB” sînt preocupați de tradiție în creațiile lor.

La atelierul ”Geanta cu cărți” se discută detaliile acestei colaborări frumoase, iar tinerele creatoare-nerăbdătoare  cearcă pe ele gențile ”SB” care le vor însoți la Oxford. Sesiunea foto cu frunze și garduri colorate pare să întoarcă Chișinăul cu o sută de ani în urmă.

soulmates sb

soulmates oxford2